AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Eliştaş, EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in uzun zamandır çalıştığını hatırlatıp “EYT'yi bu millete hediye eden Yaşar Okuyan ile Kemal Kılçdaroğlu'dur" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili  Mustafa Elitaş, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in uzun zamandır EYT konusunda çalışma yaptığını ve yakın zamanda sonuca ulaşılacağını hatırlatıp  “Vedat hocamız ekibiyle birlikte uzun zamandır çalışıyor. En son yaptığı açıklamada da “Son halini vermek üzereyiz” diye ifade ettiler. Cumhurbaşkanımıza arz edecekler. Cumhurbaşkanımız da “uygundur” dediği takdirde meclise gelecek. Biz o teklifi Cumhur İttifakı olarak dinleyeceğiz ve ete kemiğe büründüreceğiz. Anayasaya göre kanun teklifi vermek sadece vekillerde olduğu için ilgili bakanlık parlamentoya anlatacak. Bir milletvekili arkadaşımız çalışacak ve gruplar imza atacaklar” ifadesini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş sözlerinin  devamında EYT’nin müsebbinin Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu olduğunu iddia ederek  “EYT'yi bu millete hediye eden Yaşar Okuyan ile Kemal Kılçdaroğlu'dur. Yasalar bürokratlar tarafından hazırlanır. SSK ile ilgili bir kanun çalışmasını SSK genel müdürü Kılıçdaroğlu'nu by pas ederek yapmamışlardır. Kılıçdaroğlu'da 2000 yılına kadar SSK genel müdürüydü. Ondan sonra 2002 yılında milletvekili olmak için istifa etti. O kanunun hazırlanmasında muhakkak onunda katkısı var. Bugün EYT'nin sorumlularından en başta o, fikir sahibi olarak onu savunana da Yaşar Okuyan. Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminde ortaya çıkan bir iş. Şuanda da EYT diye ifade etmeye çalışıyorlar. Bu sorunu inşallah biz çözeceğiz. Ben bunu TBMM kürsüsünde de söyledim. Kılıçdaroğlu'nun oğlu var ve 13 yaşında. Mart ayında 13 yaşındaki oğlunu İstanbul'da müzik eğitimi almak için bir firmaya gönderiyor. 1 ay süreyle sigortalı oluyor. Bu sürede çocuk Ankara'da okuyor. Mart ayında tatil yok. Okullar açık. Okula bakıyoruz, çocuk okulda ama İstanbul'da büyük şirketlerde sigortalı. Sebep ne, 13 yaşındaki oğlunun EYT'ye girmemesi için Kılıçdaroğlu 1996 Martında bir firmada SSK'lı gösteriyor. Genel kurulda bunu sordum, cevap vermedi. CHP'lilerde cevap vermiyor. Kendi yaptığı hastasını "ben hata yaptım" diye beyan etmiyor. Beyan etmesi gereken nokta o. Kendi çocuğunu EYT’nin dışında tutuyor, başkalarını ve başkalarının çocuklarını EYT’nin içine getiren bir yasal düzenlemenin mutfağında en baştaki kişi olarak çalışıyor. Demek ki mutfakta olduğundan oğlunu böyle bir şeyi içerisine getirmiş. Ben tarih veriyorum. Sigortalı olması için o iş yerinde çalışması gerekiyor. Ankara’dan İstanbul’a nasıl gidiyor. Torunuyla ilgili kısım da “hata yapmışlar” değerlendirmesinde  bulundu.                 


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”