Akar: “Fitne fesat sokmaya çalışanlara inanmayın”

Akar: “Fitne fesat sokmaya çalışanlara inanmayın”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uyardı  ”Fitne fesat sokmaya çalışanlara kimse inanmasın. Daha iyiye, daha ileriye gideceğiz”

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti’den Kayseri milletvekili seçilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar parti otobüsüyle kent merkezinde dolaşarak ilimiz sakinlerini selamladı.

Vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlayan Bakan Akar’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hunat Camii’nin yakınındaki bir çay ocağında oturan vatandaşların daveti üzerine onların yanına giderek çay içip sohbet eden Bakan Akar, “Bugüne kadar nereden nereye geldik unutmayın. Daha da iyiye, daha ileriye gideceğiz. Fitne, fesat sokmaya çalışanlara inanmayın” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, cuma namazını da Hunat Camii’nde kıldı. Cuma namazı çıkışında Bakan Akar’ın yanına gelen Malatyalı depremzede Lütfiye Ayaz seçimler  sonrası özellikle sosyal medyada depremzedelere yönelik söylemlere ilişkin tepkisini dile getirdi. Depremin ardından Kayseri’deki bir yurda yerleştirildiğini belirterek, teşekkür eden Ayaz, “Seçimin ardından depremzedelere saldıran söylemler canımızı depremden daha çok yaktı. Bir yaptırım uygulanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, Ayaz’a “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremdeki kayıplarından dolayı başsağlığı dileklerini iletip;  depremzedelere yönelik söylemleri hem hukuki hem idari hem siyasi olarak takip ettiklerini vurgulayarak şunları kaydetti “ İnsanlık dışı, ahlak dışı ifadeler kullanıldı. Bunların kabul edilmesi mümkün değil. Bunları başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlarımız, hukukçularımız, diğer yetkililerle birlikte yakından takip ediyoruz. Bunlarla ilgili yapılabilecek siyasi, idari ve hukuki ne varsa yaptık, yapacağız. Depremzede kardeşlerimiz müsterih olsun. Merak etmeyin gerekli cevabı alacaklar”                            

Sözlerini noktalarken 85 milyon vatandaşı bir ve beraber, kardeş olarak nitelendiren Bakar Akar şöyle konuştu  “Millet olarak büyük bir felaketle karşılaştık. Kardeşlerimizin acısını hep beraber paylaşıyoruz. Her şey normalleşinceye kadar oradaki vatandaşlarımızla beraberiz, depremzede kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız değil. Devlet-millet iş birliğini orada gösterdik, gösteriyoruz”                                        

 

 


Haber Kaynak : İHA

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı