Akar: “Terör örgütlerinin miadının dolduğunu ilan etmeliyiz”

Akar: “Terör örgütlerinin miadının dolduğunu ilan etmeliyiz”

Kayseri Sanayi Odası Meclisi’nin Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savunma sanayiine olan ısrarının bütün sistemi hareketlendirdiğine dikkat çekip “Bizim yapabileceğimiz en önemli şey, bu terör örgütlerinin miadının dolduğunu ilan etmektir” değerlendirmesinde bulundu.                 

Kayseri Sanayi Odası Meclisi’nin Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, dernek başkanları ve meclis üyeleri katıldı.              Bakan Akar, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin meşru zeminlerde Türkiye’yi koruması için ne gerekiyorsa yapılmasının gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu  “Cumhurbaşkanımızın savunma sanayiine olan ısrarı bütün sistemi hareketlendirdi. Diğer fabrikalar, vakıf şirketleri eskiden de vardı. Ancak burada bir motivasyona gerek vardı. Biraz itmeye, biraz çekmeye gerek vardı. Bu gerçekleşti. Şu anda çok şükür bu noktaya gelindi. Burada akademisyenlerden, basın mensuplarından bir takıp tenkitler geliyor. Arkadaşlar bizim yaptığımız Togg dünyanın en iyi arabası değil. Bizim yaptığımız uydu dünyanın en iyi uydusu değil ama bizim malımız. Bizim bağın malı. Burada, ‘milliyetçilik, vatan severlik, sanayii desteklemek, kardeşinin yaptığını desteklemek’ deyin. Burada bu konuda buna sahip çıkmamız lazım. Benimsememiz lazım. Yoksa ‘tekeri böyleydi, direksiyonu şöyleydi’ diyerek, olmaz. İyi de yapmayalım mı? İlla bir yerden başlamayalım mı? ‘Yapacağız’ dedik ve yaptık. İnşallah bundan sonrada bu azim ve kararlılıkla milli muharip uçağını da yapacağız, tankı da yapacağız, kızıl elmayı da uçuracağız. Silahlı kuvvetlerimizin meşru zeminlerde ülkemizi ve milletimizi koruması için ne lazımsa, temel ihtiyaç maddeleri ne ise bunları bizim yapmamız lazım” 

Sözlerinin devamında PKK terör örgütünün Kürt vatandaşları temsil etmediğini vurgulayan Bakan Akar, “Bunların kendi başlarına yapacakları hiçbir şey yok. Bunlar asla Kürt kardeşlerimizin temsilcileri değil. Kürt kardeşlerimizi bunlar temsil etmiyor. Kürt kardeşlerimiz PKK değil, PKK Kürt değil. PKK’nın içerisinde her millet var. Bunlar terör örgütü, bunlar maşa, bunlar kukla. Bunların efendileri var. Onlar ne söyler ise onu yapıyorlar. Bunların maksadı Türkiye daha büyük ve daha güçlü olmasın. Bu konuda bizim yapabileceğimiz en önemli şey; bu terör örgütlerinin miadının dolduğunu ilan etmek. Bunları artık kullanılmaz hale getirmek. Öyle bir şey yapmamız lazım ki bunların artık işe yaramaz olduğunu bunların efendilerinin görmesi lazım. Bizim bunu onlara göstermemiz lazım. Bu manada Irak’ın kuzeyinde girmediğimiz delik kalmadı. ‘Girilemez, çıkılamaz’ denilen yerlerin hepsi yıkıldı. Mehmetçik bunların hepsini çiğnedi. Son 10 gün 1 hafta içerisinde mücadele yine devam ediyor. Toplam 26+ terörist etkisiz hale getirildi. Bu devam edecek. Bunların önünde 2 yol var. Ya yok olacaklar ve ya adalete teslim olacaklar. ‘Efendim biz artık geri dönelim’ gibi bir şey yok. Azimliyiz, kararlıyız. Allah’ın izniyle bu terör belasından milletimizi kurtaracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Büyüksimitçi’de konuşmasında Kayseri’de tank, uçak ve silah sanayisine ciddi şekilde tedarik yapan 100’e yakın firma olduğuna dikkat çekerek “Bu firmalarımızda üç yüzden fazla mühendis olmak üzere üç bin civarında istihdam sağlanmaktadır. Yine savunma sanayisine yazılım yapan, helikopter parçaları üreten arkadaşlarımız var. Ben gerek otomotiv sanayisi ile gerekse savunma sanayisi ile ilgili Kayseri’de birikmiş bir potansiyel olduğu inancındayım. Şehrimizin bu potansiyelinin ortaya çıkarılmasındaki desteklerinizden dolayı zat-ı alinize şükranlarımı sunuyorum. Bizler de sanayiciler olarak geçmişten devraldığımız bu bayrağı daha yukarılara taşımanın gayretinde olacağız. Ben inanıyorum ki, sizler de yanımızda olduğunuz müddetçe, inşallah şehrimizin adı savunma sanayii alanında daha ön plana çıkacaktır” ifadesini kullandı.       

 


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”