AKRABALARIN ?SU KAVGASI´ DAVASINDA KARAR ÇIKTI

AKRABALARIN ?SU KAVGASI´ DAVASINDA KARAR ÇIKTI

TÜFEKLİ, BIÇAKLI, SOPALI KAVGADA TUTUKLU SANIĞA 7,5 YIL HAPİS

Kayseri´nin Sarıoğlan ilçesinde akraba olan iki grubun çeşmede koyunları sulatma yüzünden çıkan tüfekli, bıçaklı, sopalı kavga sonrası açılan 1´i tutuklu 6 sanıklı davada karar çıktı. Tutuklu sanığa mahkemece ?adam öldürmeye teşebbüs´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sarıoğlan ilçesi Bakarcak Mahallesi´nde Eylül 2018´de meydana gelen olayda çeşmede subaşında koyunları sulatma yüzünden çıkan tartışma, akraba olan iki grup arasında tüfekli, bıçaklı, sopalı kavgaya dönüştü. D.V., H.Y.´yi tüfekle ağır yaralarken, İ.D., D.D. ve Ş.D. ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandılar. D.V. ile H.H.V. tutuklanırken, diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık D.V.(40), tutuksuz sanıklar H.H.V.(38), B.V.(65), hem şikayetçi hem sanıklar Ş.D.(42) ve H.Y.(38) ile mağdurlar kadın İ.D.(72) ile Ö.D.(50) ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Y.V. ile müşteki D.D. ise askerde oldukları için duruşmaya katılmadılar. Tutuklu sanık D.V. ilk görülen celsede olayı şöyle anlatmıştı: ?Köy çeşmesinde iki su gözü var. Birisi bize ait, diğeri köye ait. Bizim su gözüne hortum takılı ve 100 metre aşağı koyduk, orada suluyorduk, Çobanımıza, Ş.D. ile H.Y. ?burada hayvan otlatamazsın, sulayamazsın´ demişler. Biz de gittik, babam B.V., Ş.D.´nin annesi İ.D.´yi arayarak, oğlunun subaşında çobanımızı tehdit ettiğini söyledi. Biz gider gitmez H.Y. yanındaki bıçağı çıkararak bize saldırdı, taş atmaya başladılar. Bende karavandaki tüfeği alarak 1 el havaya, 1 el de hedef gözetmeksizin ateş ettim, yere düştü, yanına gidip bıçağı aldım.?

Tüm sanıklara karar verileceği uyarısı ile son sözleri soruldu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık D.V.´ye ?kasten adam öldürmeye teşebbüs´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis, tutuksuz sanıklar H.H.V.´ye ?kasten yaralama´ suçundan 3 yıl 9 ay, B.V.´ye ise 3 ay 22 gün hapis cezası verdi. Hem şikayetçi hem sanık olan H.Y.(38) ve askerdeki Y.V.´ye 2 bin 240 TL adli para cezasını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme hem şikayetçi hem sanık Ş.D.(42)´ye ise verdiği 2 bin 240 TL adli para cezasını ise sabıkalı olduğu gerekçesiyle ertelemedi.

Karar sonrası adliye koridorunda karara tepki gösteren sanık yakınları tarafından çıkarılan gerginliği ve arbedeyi polis ekipleri büyümeden önledi.


Haber Kaynak : İHA

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı