ASKON KAYSERİ 2020 YILINA DAMGA VURACAK

ASKON KAYSERİ 2020 YILINA DAMGA VURACAK

11. Dönem Vizyon çalıştay programını Antalya’da gerçekleştirdi

Yurtiçi ve yurt dışında şube ağları ile 6 binin üzerinde iş insanı, 15 bin üye işletmesi ile 700 bin kişiye istihdam sağlayan; üyeleri vasıtasıyla da 17 milyar dolar ihracat yapan Türkiye’nin en sayılı iş adamları derneğinden biri olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği 11. Dönem Vizyon çalıştay programını Antalya’da gerçekleştirdi.

Dört gün süren çalıştaya ASKON teşkilatlarında yer alan 300 iş adamı katıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, “ASKON’un önümüzdeki 5 yıl boyunca planlamasını yaptığımız çalıştayda, üyelerimize yönelik hedeflerimizi belirleyerek, ülke kalkınmamıza yönelik çalışmalarımızı saptadık. Ayrıca programın üçüncü gününde Antalya şubesinin açılışını Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Esyatırım ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, DEİK Başkanı Nail Olpak ve Antalya protokolü ile birlikte 300 iş adamımız ile birlikte gerçekleştirdik” dedi.

Çalıştayda ASKON şube başkanları da bulundukları ile ilişkin stratejik planlama süreçlerini içeren sunumlarını gerçekleştirdiler. Çalıştayda Kayseri Şubesi adına sunumunu gerçekleştiren ASKON Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan, ASKON olarak 2020 yılında Kayseri’ye damgalarını vuracaklarını belirtti.

Özcan konuya ilişkin şunları söyledi;

“Öncelikli hedefimiz Kayseri ilimizin ekonomik ve turizm değerini yukarı taşıyacak, dünyanın konuşacağı bir programın altyapısını oluşturmaktır. Bu bağlamda yaptığımız ziyaretler neticesinde Kültepe Ekonomi Zirvesi programının üçüncüsünü en kuvvetli şekilde yapacağımızın kararını almış bulunmaktayız. Programın hazırlıkları için programdan yedi ay evvelinden çalışmaya başladık. Bu organizasyonu siyasetin, ekonominin, turizmin tüm paydaşları ile birlikte yapacağız. Bunun yanısıra yapacağımız programlarla iş adamlarına yönelik önemli isimlerin katıldığı programlar yapacağız. Bir diğeri ise il dışı iş adamları ziyaretleri yaparak işbirliği geliştirmeye yönelik hedeflerimizi uygulayacağız. Yapacak olduğumuz çalışmalar ile ASKON olarak 2020 yılında Kayseri’de damgamızı vuracağız. Kazanan hem Kayseri hem de Türkiye olacaktır” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları