BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?EKONOMİYİ CANLANDIRMAMIZ İCAP EDİYOR?

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ?Güneydoğu Koordinasyon Toplantısı´na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Özhaseki  yeniden işlere dönülmesi gerektiğini n altını  çizerek  ?Ekonomiyi canlandırmamız, yürüyen işlerimizi daha dikkatli şekilde yapmamız icap ediyor.? Değerlendirmesinde bulundu?

Güneydoğu Koordinasyon Toplantısı´na katılan  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın bir işinin de Güneydoğu´da hasar gören yerlerin ve de zarara uğrayan insanların mağduriyetinin giderilmesi olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:  ?Bu anlamda ara vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Burada bir taraftan PKK terör örgütü ile mücadele edilirken, onlarla savaşılırken, onlara karşı devletin o kudretli tokadını vurmaya devam ederken; bir taraftan da mağdur olmuş, evleri yıkılmış, zarara uğrayan insanlarında zararlarının tazmin edilmesi gerekiyor. Buda devletin şefkatli kollarını gösterir. Bu anlamda biz gerek Şırnak´ta gerekse Mardin´de gerekse Hakkari´de zarara uğrayan yerlerde insanların zararını tazmin etmek amacıyla çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.?

Güneydoğu´da yapılan hizmetleri anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, ?İnsanları çağırıp konuşuyoruz, taleplerini alıyoruz ve onlara yapabileceklerimizi söylüyoruz. Şu anda inşaatlarımız hızla sürüyor. Bir kaç ay içerisinde yapmakta olduğumuz evler biter. Onları da hak sahiplerine teslim ederiz.? Değerlendirmesinde   bulundu?

Güneydoğu Koordinasyon toplantısında terörden zarar gören ilçelerde, tahrip olan evlerin inşa edilmesi ve  restorasyon çalışmalarında gelinen nokta  gözden geçirildi. Bu kapsamda anıtsal yapıların aslına uygun şekilde restore edilmesi, yaşlı, kadın ve çocuklar için sosyal donatı alanlarının oluşturulması, eğitim ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı mekanların inşa edilmesi ve alt yapı hizmetleriyle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda önümüzdeki süreçte çalışmaların hızlandırması için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı