BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

3. ULUSLARARASI MİLLİ GÖRÜŞ SEMPOZYUMU´NA KATILDI ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu yıl 3. kez düzenlenen Uluslararası Milli Görüş Sempozyumu´na katıldı. Sempozyumda davetlilere hitap eden Bakan Özhaseki, ?İmam hatiplerle de gençlikle de uğraşsak, burs hizmetleri gibi faaliyetler de yapsak, hayırlı olacak her işin peşinde olsak, tüm bunları ete kemiğe büründürüp iktidara talip olmazsanız çalışmalarınız yeterli olmaz. Rahmetli Erbakan Hoca o kapıyı açtı diye düşünüyorum? değerlendirmesinde bulundu?
Nevşehir programı öncesinde Ankara´daki sempozyumda konuşan Bakan Özhaseki, ?Erbakan ve Yeni Bir Dünya? temasıyla gerçekleştirilen organizasyonda Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile olan bir anısını anlattı. Milli Görüş´ün Türkiye açısından önemine de değinen Özhaseki, ?Bir hatırayla başlamak isterim. Recai ağabeyim kadar hocamızla birlikte olmadım ama 90´ların başında Kayseri İl Teşkilatı kongre yapıyordu. Dr. Memduh Büyükılıç İl Başkanı adayıydı beni de parti yönetimine almak istedi. Kendisinden beni almamasını istedim. İşlerim var dedim. İmam hatip okulları vakfında da faaliyetlerim vardı o zaman. Altından kalkamam ben gelemem dedim. Her ne kadar ´Ağabey beni yazma´ dediysem de pazartesi günü gazetelere baktım Memduh ağabey beni yönetime yazmış. Bir gün Memduh ağabey rahmetli hocanın teşkilata geleceğini söyledi. ´Erbakan hoca geldiğinde teşkilatı tek tek sayar, sen olmazsan da yakışık almaz´ dediler ve gittim. ´Hocam imtihan yapar, soru sorar´ dediler. Ben de tembel talebeyim dedim. 2-3 sıra geriye oturdum.. Önümdekiler kalınca da rahmetli hoca ile aramızda boşluk oluştu. Hocam, ´sen nerenin sorumlususun´ dedi. Memduh ağabey cevap verdi. Kayseri´nin kaç ilçesi var diye sordu hoca. Arkadaşlar da 16 diyerek cevap verdiler. Ben de arkadaşlar yalan söylemez dedim. Tembel talebeyim tabii. Kayseri´nin nüfusunu sordu. Arkadaşlar 1 milyon dedi. Ben de arkadaşlara itimatım tam dedim. Daha sonraki yıllarda bu günü hatırlatarak belediye başkanlığına o arkadaşı koyacağız dediklerinde ´Dobracı bir arkadaştı o olsun´ dedi rahmetli Erbakan Hoca? diye konuştu.
Geçmişten günümüze yapılan çalışmalara değinen Bakan Özhaseki, faaliyetlerin boyutu ne olursa olsun iktidara talip olmanın önemine işaret ederek , ?İmam hatiplerle de gençlikle de uğraşsak, burs hizmetleri gibi faaliyetler de yapsak, hayırlı olacak her işin peşinde olsak, tüm bunları ete kemiğe büründürüp iktidara talip olmazsanız çalışmalarınız yeterli olmaz. Rahmetli Erbakan Hoca o kapıyı açtı diye düşünüyorum? değerlendirmesinde bulundu?
Türkiye ve dünya gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, ?Türkiye´de yerin üstü de altı da hareketli? diyerek şunları kaydetti? ?Zor bir coğrafyadayız bu coğrafyada iktidar olmak kolay değil Cenabı Hakkın lutfu bu ülkeye nimetler vermiş... Yerin üstü de altı da hareketli. Üstteki hareketlilik yaşanan olaylardan, jeopolitikten kaynaklanıyor. Başımızda PKK ve FETÖ gibi bir bela varsa, hepsi birden saldırıya geçmişse gerçekten zor bir coğrafyadayız. Geçtiğimiz günlerde Fas Marekeş´te bir toplantı vardı. İklim ve küresel ısınma konularının konuşulduğu bir toplantıydı.195 ülkenin temsilcileri vardı. Toplantıda 60 kadar başbakan, 100 kadar da bakan arkadaş vardı. Türkiye´nin konuşma sırası geldiğinde küresel ısınma ve karbon salınımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundum. Daha sonra ´ben başka bir şeyden bahsetmek istiyorum´ dedim. Bu küresel ısınma aynı hızda giderse, ´biyoçeşitlilik tehlikeye girecek, denizlerdeki yaşam tehdit altında olacak´ diye mücadele ediyoruz ama bugün biliyor musunuz masum küçük yavrular denizlerde boğuluyorlar. Masum istekleriyle yola çıkan insanlara tel örgüler çekip onları ülkenize almıyorsunuz... Şimdi kendilerine mülteci gelmesin diye bize para teklif ediyorlar. Peki Türkiye neden bu kadar mülteciyi kabul etti, bu kadar para harcadı diye bakılıyor. Bir tek sebebi var: İnsanız...?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı