BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

?İSTİKRAR OLMAZSA YATIRIM GELMEZ? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Talas´ta vatandaşlarla buluştu. Kuruköprü ve Başakpınar  sakinleri  ile bir araya gelen  Bakan Özseki  Her iki mahalle için ayrı düzenlenen toplantılarda  pazar günü gerçekleşecek referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapılacak referandumun genel seçim ile yerel seçimlere benzemediğini belirten  Bakan Özhaseki, anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi durumunda Türkiye´nin sahip olacağı imkanlar konusunda  vatandaşlara detaylı bilgi vererek ?İstikrar olmazsa yatırım gelmez.? İfadesini  kullandı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri´nin Talas İlçesi´nde Kuruköprü ve Başakpınarlılarla bir araya geldi. Her iki mahalle için ayrı düzenlenen toplantılara katılan Bakan Özhaseki, pazar günü gerçekleşecek referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapılacak referandumun genel seçim ile yerel seçimlere benzemediğini belirten Özhaseki, anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi durumunda Türkiye´nin sahip olacağı imkanları dile getirip istikrarın olmadığı yere yatırımın gelemeyeceğinin altını  çizerek  şöyle  konuştu?  ?Bir 18 madde konusu var ama bu maddelerin bizlere ne faydası olacak diye merak ediyorsunuz. 15 Temmuz diye berbat bir olay yaşadık. Felaketti bu... Devlet Bey bu durumu gördü, ?Bunun bir ülke meselesi olduğunu, devletin beka meselesi olduğunu gördü. Çalışmaları birlikte sürdürdük ve referandum kararı aldık. Pazar günü yapılacak referandumu tüm seçimlerin anası gibi görebilirsiniz.  Bu 18 madde geçtiğinde Türkiye´de bundan sonra kısa süreli, koalisyonlu, kavgalı hükümetler olmayacak. Teklifimizde, ?tek söz sahibi millet olsun´ diyoruz. Vatandaş seçsin, seçtiği de gelsin 5 sene hizmet etsin. Kimse Ankara´daki ayak oyunlarına kurban gitmesin. Bir gecede milletvekili almalar, istifalar, bakanlık dağıtmalar? Hepsi bitsin. Biz kendimiz için istemiyoruz. ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, 317 de milletvekilimiz var. Daha ne istiyoruz?´ diye düşünülebilir. Bizden sonrasını garantiye almak için yapıyoruz bunu. Çocuklarımızın geleceği için istiyoruz. Artık cumhurbaşkanı - başbakan kavgaları da bitiyor bundan sonra. İstikrar olmazsa yatırım gelmez. İş adamlarına 15 Temmuz sonrasında neden yatırım yapmadığını sorduğumuzda ?önümüzü bir görelim´ diyorlardı. Kimse önünü görmediği bir ortamda yatırım yapmak istemez?

Referandum ile kabul edilecek sistem sayesinde, yetkilerin milletin elinde olacağını kaydeden Bakan Özhaseki, ?Kendisini halka sevdiremeyen CHP´nin? yüzde 51 oranında oy alamayacağı için korktuğunu dile getirerek  ?Teklif ettiğimiz sistem ?Siz yetkiyi verin biz de istediğimiz gibi kullanalım´ dediğimiz bir yapı değil. Yetki sizde olsun diyoruz. Oy verdiğinizi sevmezseniz kaldırıp atın. Muhalefet bundan çok korkuyor. CHP ömründe yüzde 51 oy alamayacağı için ?biz bittik´ diyor. CHP´nin kendisini bu millete sevdirmesi lazım. Yalan söylemeyi bırakacaklar, fikirlerini düzeltecekler, belediyelerde ideolojik belediyecilikten vazgeçecekler. Bizim gibi olacaklar o zaman gerçekten seversiniz. Bu hareketlerle kimseye kendilerini sevdiremezler.  Meclis´te eylemler yaptılar. Sonra da yalan furyası başladı. Cumhurbaşkanının yetkisi aynı kalıyor. Sadece iki görev veriliyor. Bunlardan biri ?bütçe sunma´ görevi. Basit bir formaliteden ibaret. Diğeri de kararname çıkarma... Kararname kanunların altındadır ve işlerin pratik olarak yürümesi için alınan bir tedbirdir. Kılıçdaroğlu muhtarları bulup muhtarlıklar kapanacak diyor, lokantacıları toplayıp lokantalar kapanacak diyor. Türkiye bölünecek, eyalet sistemi gelecek diyor. Madem Türkiye bölünüyor PKK´nın yanımızda olması lazım değil mi? ?Hayır´ diyor ama onlar. Helal olsun bunlar bölüyor, diyerek koşmaları lazım. Bakın ama ?hayır´ cephesinde PKK´lılar, FETÖ´cü alçaklar, DHKP-C denilen lanet örgüt, Almanya, Hollanda, İsveç yer alıyor. Maalesef bizim ana muhalefet lideri de ?hayır´ cephesinde. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Aynen böyle buyuruyor sevgili Peygamberimiz.?  İfadesini  kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı