BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?15 TEMMUZ GÖSTERDİ Kİ EN BÜYÜK GÜÇ İNANÇLI İNSAN? ...

Sierra Leone Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye´ye geldi. Koroma ve beraberindeki heyeti, Esenboğa Havalimanı´nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki karşıladı. Karşılamada konuşan Bakan Özhaseki, 15 Temmuz´da milletin, FETÖ Terör Örgütü´ne karşı nasıl direndiğini anlattı.
Sierra Leone Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma´yı karşılama töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki FETÖ Terör Örgütü´ne karşı nasıl direndiğini anlattı. Bakan Özhaseki çok gizli vaziyette senelerce kendini saklamış olan bir grubun uçakları, tankları hareketlendirerek, silahları çektiklerini belirten Özhaseki, ?Ancak, gece on ikiye doğru liderimizin, televizyonlara çıkıp, ?Bu silahlı çetelere karşı herkesi meydanlara davet ediyorum, direneceğiz bunlara´ demesiyle tarih bir anda değişti. Uçaklardan ateş açtılar, bombalar attılar, insanlar orada öldü, yaralandı ama kimse kaçmadı? ifadelerini kullandı.
Sözlerinin devamında 15 Temmuz gecesinde 81 vilayetin meydanlarının binlerce insanla dolduğunu vurgulayan Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti: ?Yaklaşık bir ay boyunca insanlar meydanlarda adeta nöbet tuttular. Benim şehrim Kayseri, tam Anadolu´nun ortasındayız. Son, o final gecesinde meydanlarda 260 bin kişi vardı. Böyle olunca Türkiye´nin kaderi değişmiş oldu. Şu anlaşıldı ki en büyük güç; ne silah, ne başka türlü büyük teknolojiler. En büyük güç, inançlı insan.?
Sierra Leone Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma ise, ?Bu, insanların kendi liderlerini ne kadar kuvvetli bir şekilde desteklediklerinin en önemli göstergesi. Zaten bir siyasetçi olarak halktan başka ne isteyebilirsiniz ki, insanlar size destek olduktan sonra başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok.? Değerlendirmesinde bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”