BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?HER CANI SIKILAN HER HAK ARAYAN DAĞA ÇIKAMAZ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre´deki konutları inceledi. Bakan Özhaseki, kendini karşılayan halk oyunları ekipleriyle halay çekti. Bakan Özhaseki burada yaptığı konuşmada  "Her canı sıkılan her hak arayan dağa çıkamaz. Hakkımız neyse sonuna kadar arayacağız ve söyleyeceğiz ama silah alıp komşunun çocuğunu vuramam, güvenlik güçlerini çocuğu ve eşiyle arkasından vuramam, gece baskınları yapıp, insanları katledemem. Hiçbir hak uğruna bu vahşilikler yapılamaz, çukur kazılamaz, vatan bölünemez. Bunlar yapılırsa devlet gelir." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Şırnak´a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Cizre´deki konutları inceledi. Bakan Özhaseki, kendini karşılayan halk oyunları ekipleriyle halay çekti.  

Bakan  Özhaseki  ve beraberindekiler daha sonra  Divan Grubu tarafından Cizre ilçesinde yapılan Divan Oteli´nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Divan Grubu CEO´su Richard Appelbaum, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyon  Başkanı Tarkan Kadooğlu´nun da katıldığı törende konuşan Özhaseki, Evliya Çelebi´nin kitabında "Kürtçe edebi dil olarak en güzel Diyarbakır´da yazılır çizilir ama en nazik ve kibar Cizre´de konuşulur." diye yazdığını belirterek, Cizre´nin kadim bir ilçe olduğunu  vurguladı?                            

 21 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığını, belediye başkanlığı döneminde yaptıklarının ortada olduğunu ifade eden Özhaseki, "Allah´a hamdolsun Paris´te ne varsa benim memleketimde de o var. Alt ve üst yapı sorunu yok. Raylı sistem de çalışıyor. Kayak tesisleri, statlar var. Nasıl oldu bunlar? ´Bir yerlerden para gönderdiler´. ´Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kayseriliydi, milyonlarca doları gönderdi, başkan da harcadı canım.´ diyenler var. Yok işte böyle bir şey. Eğer iyi niyetliyseniz, çalışıyorsanız, gayretli iseniz, uğraşıyorsanız, emin olun Cenabı Allah yardımcı oluyor." diye konuştu.

Bu bölgelerde yaşanan olayları gördüğü zaman içinin yandığını dile getiren Özhaseki, bu coğrafyanın ülkenin son yüzyılda mazlumları sığınma noktası olduğunu, Balkanlarda, Kafkaslarda, Doğu´da, Batı´da kim daralmışsa bu coğrafyaya geldiğini aktardı.                          

"Şimdi size soruyorum. Eşimin dedesi Çerkez, bacanağım Kürt, çocuklarımız hangi ırktan size göre? Beraberiz, biriz. Dedem doğuda şehit ve mezarı yok. Sizin dedeleriniz Çanakkale´de şehit olmuştur. Beraber, bir ve millet olmak böyle bir şey zaten. Hepimize Hazreti Muhammed ümmeti olmak yeter de artar bile. Allah, ´Müminler ancak kardeştir´ diye buyuruyor." diyen Özhaseki, üzerinde oynanan oyunlara dikkat edip, bunları bertaraf etmesi halinde Türkiye´nin önünün açık olduğunu dile getirdi.

Eskiden Şırnak, Silopi ve Cizre´yi hep coğrafya kitaplarında okurken şimdi planlamalardan dolayı ara sokaklarına kadar bildiğini, nelere ihtiyaçları olduğunu ezberlediğini belirten Özhaseki, Cizre´de 17 bin 175 yapının hasarlı olduğunu, bunlardan 30 bin lira ve altındaki hasarların bedelini nakit olarak ödediklerini, eşya bedellerini ödemeye devam ettiklerini aktardı.

İlçede 3 bin 287 konutun inşasına başladıklarını, yıkılan ağır hasarlı bina sayısının daha az olduğunu ancak daha fazla konut yaptıklarına işaret eden Özhaseki, ilçede 3 cami ve 2 taziye evinin yapımına da başladıklarını, Şırnak´ın güzel konutlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Hasar gören evlerde oturan vatandaşlarla anlaşma oranının yüzde 75´e yükseldiğini, bu oranın Şırnak´ta yüzde 90´ları geçtiğine dikkati çeken Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:   "Evi yıkılan her kardeşimize bir ev vermek bizim devlet olarak borcumuz. Burada bir kötülük yaşandı, Allah bir daha yaşatmasın. Ama bunlardan da ders çıkarmamız gerekiyor. Bu devlet bizim devletimiz.Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan ulus devlet fikri belki o günlerin şartlarında aslında hak vermediğim halde söylüyorum bir takım baskılar yapmış. Bu baskıları sadece burada yaşayanlar görmemişler ki, Türkiye´nin her bir köşesinde o baskılar vardı. 28 Şubat geldi belediye başkanıyım ve olmadık bir sürü sıkıntılarla karşı karşıyayım. Devletin bir bakanı olarak bunları anlatmam doğru olmaz ama bu yanlış uygulamalardan dolayı devletimize küsme hakkımız yok."

Özhaseki, 15 yıldır AK Parti´nin iktidarda olduğuna işaret ederek, hiçbir hapishanede işkence olmadığını, ret ve asimilasyon yaşanmadığını, Türkiye´yi getirdikleri noktanın belli olduğunu, bunların çok kolay gerçekleşmediğini dile getirerek  şunları ifade  etti? "İlk yıllardan itibaren başlayan Cumhuriyet mitingleri arkasından devam eden muhtıralar, cumhurbaşkanlığı seçimleri, Danıştay saldırıları daha sonra devam eden 17-25´ler ve sonra devam eden Gezi olayları... Bunların her biri hükümeti devirme, yapılan işlerin önünü kesme operasyonlarıydı. Gezi olayları size göre çok masum olaylar mıydı? Ne yazık ki öyle değildi. Gezi olaylarından sonra hükümet gezi olayları temsilcilerini Ankara´da toplantıya çağırdı." 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor