BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

"KISA SÜRE İÇİNDE ÇALIŞMALARIN HIZLANACAĞI YENİ BİR DÖNEME GİRECEĞİZ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Diyarbakır Sur´da kıldığı cuma namazının ardından bölgedeki esnafı ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli temaslarda bulunmak ve bazı programalara katılmak üzere bulunduğu Diyarbakır´da tarihi Ulu Cami´de kıldığı cuma namazının ardından bölge esnafını ziyaret etti. Bakan Özhaseki, burada gazetecilere yaptığı açıklamalarda ?Sur Eylem Planına? ilişkin şimdiye kadar gelinen noktayı değerlendirmek için burada bulunduğunu kaydetti. Geride bırakılan dönem içinde defalarca kente gelip çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Özhaseki, şimdiye kadar söyledikleri her şeyin yerine getirildiğini vurguladı.

Kısa süre içinde çalışmaların hızlanacağı yeni bir dönemin başladığını da kaydeden Bakan Özhaseki, ?Bugün burada teknik ekibimiz, mühendislerimiz, planlamacılarımız var. Bunlar Sur içerisinde gerek yaptıklarımızı gerekse bundan sonra başlayacağımız geleneksel evlerin nasıl devam edeceği hususunu, hangi süreçte yapacağımızı, hangi zaman aralığında bu işi bitireceğimizi buradaki arkadaşlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve valimizin de olduğu ortamda konuşacağız? açıklamalarını yaptı.

Bundan sonra kentin terörle değil tarihin en güzel eserlerinin yaşandığı bir turizm destinasyonu olarak anılması temennisinde bulunan Özhaseki, "Herkes buraları görmeye, Diyarbakır´ı tanımaya gelir. Diyarbakır´daki tarihi eserleri gezdiği gibi yöresel lezzetlerini de burada yaşamaya gelir. İnsanların sıcaklığını ilgisini görmeye gelir." dedi.

?PLAN DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ?

Bakan Özhaseki, Sur ilçesinde 2012´de onaylanmış Koruma Amaçlı İmar Planı´nın eski belediye yönetimleri tarafından hazırlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Biz o planı baz alarak ticaretiyle canlı, geleneksel yaşamın sürdüğü bir ortam haline getirmeye çalıştık. O plan doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu planın haricinde hiçbir şey yapmadık. Zaten burada yapılacak konutların da yakında inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız temelini atacak. Göreceksiniz binlerce konut yapılacak. Hepsi klasik Diyarbakır evi olacak. O bildiğimiz bazalt taştan, ahşap karışımı olan o güzelim eserler ortaya çıkarılacak."

?KENTSEL TASARIM REHBERİ OLUŞTURULU?

Geçmişe dönük çalışma yaparak "kentsel tasarım rehberi" oluşturduklarını aktaran Özhaseki, "Evlerin hepsi de kentsel tasarım rehberi buna uygun şekilde yapılacak. O yüzden, gelip burada tahrik eden özellikle uluslararası bağlantısı olduğunu söyleyen örgütlerin sözlerine inanmayın. Yapılanları yerinde görün, eğer konuşmalarımız hilafına en ufacık bir iş yapmışsak lütfen uyarın bizi, biz de yapmayalım." diye konuştu.

?TÜM SEÇENEKLERİ SUNUYORUZ?

İlçedeki terör mağduru vatandaşlara evlerine kavuşmaları için çeşitli alternatifler sunduklarını hatırlatan Özhaseki, vatandaşa yıkılan evinin karşılığında bedelinin hemen ödendiğini söyledi.

"İkinci tercih hali hazırda yapılmış evlerimiz var. Çölgüzeli ve Üçkuyular´da 6 bine yakın ev yaptırdık. Bunların bir kısmı bitti. Sur içerisindeki yıkılan evinin metrekaresinin karşılığı kadar bedava, bir tek lira ücret almaksızın oradan isterse ev de verebiliyoruz." diyen Özhaseki, konuşmasını şöyle tamamladı:

"´Ben burada doğdum, büyüdüm burası benim babamın malı ben burada evimi yapmak istiyorum ve geleneksel evde yaşamak istiyorum´ diyorsa o zaman projeyi biz yaptırabiliriz. Kendisine yıkılan evin bedeli kadar parasını veririz, evi yaptırabilir. Bunda hiçbir mahsur yok. Bunu yaptırmakta güçlük çekerse, ki zor bir iş çünkü kurullardan geçecek, onaylatacak kolay değil, yakında başlıyoruz o tescilli tarihi evlerin hepsini yaptıracağız. Elimizden gelen bütün seçenekleri sunuyoruz. Bundan kimsenin endişesi olmasın."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı