BAKAN ÖZHASEKİ: ?YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI?

BAKAN ÖZHASEKİ: ?YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI?

?CHP MIZIKÇI? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ?Çin ? Türkiye Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Çalıştayı´na? katılmak için bulunduğu Kayseri´de gündemi değerlendirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak için bulunduğu Kayseri´de Valiliği ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamalarda referandum sonrası CHP´nin tavrını eleştiren Özhaseki, referanduma gölge düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Yeni bir dönemin başladığını, bu doğrultuda da dövizin yükselişinin durması, borsanın yükselmesi ve yatırımların devam etmesi gibi olumlu gelişmelerin yaşandığını kaydeden Özhaseki, ana muhalefet partisinin tavrını ?mızıkçılık´ olarak değerlendirdi. AB´nin de referandum sürecinde sürdürdüğü tavrı değiştirdiğini de dile getiren Özhaseki, ?Eğer referandum sonucunda, ?evet´ ve ?hayır´ oranları tam tersine çıkmış olsaydı bizim ana muhalefetin genel başkanı hiç ağzını açmayacaktı. Ne mühürsüz oylardan bahsedecekti, ne Yüksek Seçim Kurulu´na durmadan laf atacaktı. Hiçbir şey yapmayacaktı. ?Türk milleti kararını verdi´ deyip güle oynaya devam edecekti. Ama tersi çıkınca parti içerisinde muhalefetin sesinin iyice yükseleceğini bildiği için, koltuğu da sallanmaya başladığından yeni bir kavga alanı açtı. Kendini kurtarmaya çalışıyor. O artık kendilerinin bilecekleri iş. Ama en azından seçimlere gölge düşürmese, çamur atmasa çok daha hayırlı bir şey olur? diye konuştu.
?CHP´NİN TAVIRLARI TÜRKİYE´NİN İTİBARINI ZEDELİYOR?
Cumhuriyet Halk Partisi´nin kendi içlerindeki çatlağı giderebilmek adına Türkiye´nin itibarını zedeleyecek davranışlarda bulunduğunu kaydeden Bakan Özhaseki, açıklamalarında ?Türkiye´de sanki demokratik bir ortam yok da insanlar hür iradelerini kullanmadılar gibi bir takım şaibelerle seçime gölge düşürülmeye çalışılması hepimizi üzer. Böyle bir şey olmadığını aslında kendileri de çok iyi biliyorlar. Ama ne yazık ki bu tür işleri kendi içlerindeki muhalifleri susturabilmek ve koltuklarını sağlama alabilmek adına yapmaya da devam ediyorlar. Madem öyle durmadan Avrupa´dan örnek veriyorlar, Kemal Bey oturduğu günden itibaren her seçimi kaybetti. Orada bir seçim kaybeden bırakır gider. Kemal Bey de bunu yaparsa en azından en doğru kararı vermiş olur? ifadelerini kullandı.
Referandum sonuçlarına ilişkin itirazları Yüksek Seçim Kurulu ve Adalet Bakanlığı ile de görüştüğünü açıklayan Bakan Özhaseki, ?Mühürsüz olarak oy kullanıldığına yönelik? ne kadar itirazın olduğunu ve bu itirazların kaç adet sandığı kapsadığını YSK´ya sorduğunu belirtti. Adalet Bakanlığı yetkililerinden de bilgi aldığını vurgulayan Özhaseki, ?Tüm sandıkların başında bütün partilerin temsilcileri var. Eğer bir sandıkta şaibe varsa sıkıntı varsa ve itiraz müessesi işlemişse o dikkate alınır. 100 kadar sandıkta olduğunu söylediler. Yüz sandıkta olsa olsa iki yüz ellişer tane oy vardır. Tüm bu oyları ?hayıra? bile yazsanız seçim sonuçlarını hiç etkilemez. Bundan dolayı da ortalığı ayağa kaldırmanın ne kadar garip olduğunu hepimiz biliyoruz? diye konuştu.
?E-TİCARETTE HERKESİN YERİNİ ALMASI LAZIM?
Kayseri´de hayata geçirilecek Çin ? Türkiye Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Çalıştayı´na yönelik değerlendirmelerde de bulunan Bakan Özhaseki, dünya üzerinde iki milyar civarında kullanıcının e-ticaret üzerinden alışveriş yaptığına dikkat çekerek, ?Bu yeni gelişmede herkesin yerini alması lazım? dedi. Özhaseki, özetle şunları söyledi:

?İki ülke arasındaki sözleşmelerde iki tarafın şehirlerinden birer temsilci şehir seçilerek bunların kardeş şehir ilan edilmeleri, e-ticaret anlaşmaları yapmaları. İki şehir arasında bu ticaretin başlatılarak ülke geneline yayılmasına karar verildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun öncülüğünde ben de dahil oldum. Kayseri´ye bu gelişmeyi kazandırmak için çalıştık. AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´a durumu izah ettim. Bu işin bir taraftan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bir taraftan Ulaştırma Haberleşme Bakanlığı boyutu, diğer taraftan da Ekonomi Bakanlığı boyutu var. Üç bakanlığımızla da görüşerek söz konusu iş birliğinin Kayseri´de yapılması hususunu perçinledik. Üç bakanımızdan da olumlu görüş alarak Kayseri ile Çin arasında irtibatın kurulması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız ile tekrar görüştük. İşin detayları önümüzdeki günlerde bir kez daha konuşulacak. Ayrıca üç bakanlığımızdan da genel müdür ve müsteşar yardımcılarının Kayseri´de bulunmasını rica ettik. Üç bakanımız da buraya yetkililerini görevlendirdiler. İnşallah Kayseri için hayırlı bir kapı açılmış olur. Bu kapı hem şehrimize hem de tüm Türkiye´ye faydalı olacak.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı