BARO BAŞKANI CAVİT DURSUN

BARO BAŞKANI CAVİT DURSUN

?CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDA AF HUKUK DIŞIDIR?

Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun ve Baro Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında Ak Parti Milletvekillerince Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´na sunulan ve cinsel istismar suçuna kısmi ve örtülü af getirdiği iddia edilen yasa önergesi değerlendirildi? Baro Başkanı Dursun önergeye tepki göstererek, "Cinsel istismar suçunda af hukuk dışıdır" ifadesini kullandı?
Sabah saatlerinde Kayseri Barosu toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Baro kadın ve çocuk hakları komisyon üyelerinin de iştirak ettiği Basın toplantısında konuşan Baro Başkanı Cavit Dursun, hazırladıkları 7 sayfalık manifestoyu medya mensupları ile paylaştı?
İktidar partisi milletvekillerinin Meclis´e sunduğu önergenin cinsel istismar suçuna kısmi ve örtülü af getirdiğini iddia eden Baro Başkanı Dursun "Sunulan önergenin kanunlaşması halinde bile uygulama ve infaz kabiliyeti bulunmayıp, tam anlamıyla uygulama ve infaz karmaşasına yol açacağı tartışmasız olarak sabittir. Türkiye Cumhuriyeti´nin hukukta yaşadığı en büyük sorunlarından birisi suç ve ceza siyasetinde istikrarsızlık açık veya örtülü aflar, torba veya paket şeklinde kanun yapma şekli,kanunlarda sık sık yapılan değişiklikler kanunların sistematik ve ruhunun bozulması, suçların önlenmesi ve caydırıcılık konusunda yaşanan toplumsal inanç yetersizliğidir? ifadesini kullandı?
Cinsel istismar suçlarında % 400 artışında yaşandığını hatırlatan Başkan Dursun, "Cinsel saldırı ve cinsel istismar suçlarına karşı özellikle kadın ve çocukların korunması gerektiği ve bu suçların işlenmesi ile ilgili son zamanlarda gerçekleşen istatistiklere de yansıyan yüzde 400´lük artışında çocukların ve kadınların özel yasal korumaya ihtiyaçları bulunduğu tartışmasız ortaya koyduğu açıktır" diye konuştu.
Baro Başkanı Dursun sözlerinin sonunda "Meclise sunulan önergenin örtülü aftır. Bu önerge cinsel istismar suçlarını işlemeye hedefleyenleri cesaretlendireceği unutulmamalıdır. Kanunlar, toplum ve bireyin ihtiyaçları için vardır. Cinsel istismar suçunda af hukuk dışıdır. Verilen önerge Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesine aykırıdır. Türk Medeni hukukuna aykırı olup evlenme yaş kriterine de aykırıdır" değerlendirmesinde bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti