BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ:

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ:

?TARİHİMİZİ GÖRSEL OLARAK ÖĞRETİYORUZ?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinin adeta açık alan müzesi olduğunu 6 bin yıllık tarihi yapı ve eserleri ile kültür ve sanat merkezi hizmeti verdiklerini vurgulayarak ?Tarihimizi görsel olarak öğretiyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Ağırnas Mahallesinde bulunan tarihi Yeraltı şehri ve Mimarsinan´ın doğduğu evin büyük ilgi gördüğünü ve her gün birçok kişi ve gruplarca gezildiğini belirten Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kültür gezileri düzenleyerek bu tarihi yerlerin bilinmesine, öğrenilmesine ve toplumun bilinçlenmesine vesile olduklarını kaydetti.
Melikgazi Belediyesi Engelliler birimimiz ile bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezindeki farklı engelli gruplarından öğrencileri Ağırnas Mahallemizde bulunan tarihi yer altı şehri ve Mimarsinan´ın doğduğu evi gezdirerek bilgilendirdiklerini ifade eden BaşkanBüyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları vurguladı ?Şehrimizde bulunan tarihi eserleri onarıyor ve günümüzün hizmetine açıyoruz. Amacımız bu dünya mirası eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Ancak bununla kalmıyoruz. Bu eserlerin tanıtımı için kültür gezileri düzenliyoruz. Melikgazi Belediyesi Engelliler birimimiz bünyesinde ve öncülüğünde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezindeki farklı engelli gruplarından öğrencileri Ağırnas Mahallemizde bulunan tarihi Yer altı şehri ve Mimarsinan´ın doğduğu evi gezdirerek, tarihe yolculuk yapmalarına imkân tanıdık. Okuyarak ve gezerek öğrenme arasındaki farklılığı biliyoruz. Bu neden ile bir eğitimde gezerek ve görerek öğrenmeye önem veriyoruz. Bu etkinliğimiz ilerleyen günlerde farklı okullarla devam edecek olup Ağırnas´ı ve Mimarsinan´ın doğup büyüdüğü evi görmeyen hiçbir öğrencimiz kalmayacaktır?
Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesindeki eserlerin bir dünya mirası olduğunu adeta Anadolu´nun tapusu sayıldığını bu açıdan bir çok yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti