BAŞKAN ÇELİK

BAŞKAN ÇELİK

?GÖNLÜ ERCİYES GİBİ YÜCE İNSANLARIMIZ VAR? ...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nde yaptığı konuşmada hayırseverlerin Kayseri´nin en önemli değerleri olduğunu belirtti. Hayırseverlere ödül töreninde konuşan Başkan Çelik, hayırseverlerimizi ?Gönlü Erciyes dağı kadar yüce insanlar? olarak tanımladı.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nde hayırseverler için düzenlenen ödül törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özhamurkar, Üniversite Rektörü Kerim Güney, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, iş adamları ve akademisyenler katıldı.
Törende yaptığı konuşmada sözlerine Kayseri´nin en önemli değerinin insanı olduğunu belirterek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Dünyada yaşadığı şehre bu kadar bağlı bir başka topluluk olduğuna inanmıyorum. Bu yüzdendir ki, Kayseri dünyanın en hayırsever şehridir. Sadece Kayseri´ye değil Türkiye´nin her yerine el uzatan insanlarımız var. Gönlü Erciyes dağı kadar yüce insanlarla bir arada bulunmaktan ve bu insanların yetiştiği Kayseri´ye belediye başkanı olarak hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum.
Bakınız Kayseri öyle bir şehir ki, ?Paran kadar değil, hayrın kadar konuş? gibi ulvi bir söz bu topraklarda doğmuştur. Hayırseverliliği ile hepimizin gönlünde taht kuran Rahmetli Kadir Has Amcamız, ?Biz buraya, yaptığımız bağışlarla övünmeye değil, doğduğumuz toprakla ödeşmeye geldik? sözünü bu topraklarda söylemiştir. Rahmetli Hemşehrimiz Kemal Dedeman´ın dediği gibi Kayseri´nin Yakınmayan Yekinen insanları yaptırdıkları eserlerin yanında ihtiyaç duyan herkesin yanında olmaya çalışmış, bu şehirde yaşayanların yakınmasına müsaade etmemişlerdir? dedi.
Hayırseverlerimizin yapmış oldukları bu çalışmaların Kayseri´nin Huzur Şehri olmasına da katkıda bulunduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, ?Bu anlamda şehrimize verdikleri hizmetler nedeniyle aramızda olan ya da olmayan tüm hayırseverlerimize şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Bize hayır yapma gibi çok önemli bir miras bırakan ebediyete intikal etmiş büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler de bu mirası çocuklarımıza bırakarak Kayseri´nin bu özelliğini gelecek nesillerimize taşımaya devam edeceğiz. Hayırsever Kayseri´nin kurumları da bir bir hayırsever hale geliyor. Bunlardan birisi de Büyükşehir Belediyesi. Bizler de görev sahamız içinde değil demeden eğitim başta olmak üzere şehrimizin ihtiyaç duyduğu her noktaya yetişmeye çalışıyoruz. Geçen yıl beş ayrı yerde okul yaparak eğitimin hizmetine sunduk. Bu okullarımızı belediyemizin gücüyle yaptık; ancak bazı hayırseverlerimiz burada da bizi yalnız bırakmadılar ve yaptığımız okullara katkı vermek istediler. Bizler de bu okullarımıza hayırseverlerimizin ismini verdik. Dolayısıyla hayırseverlerimiz, hayırsever kurumlarımız el ele vererek şehrimizi çok daha konforlu bir hale getirme gayretimizi sürdüreceğiz? diye konuştu.
Törende konuşmaların ardından Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özhamurkar ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in de aralarında bulunduğu bazı isimlere üniversiteye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Törende üniversiteye katkı sunan hayırseverlere de ödülleri verildi.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor