BAŞKAN ÇELİK, KEYKUBAT TEPESİ´NDE

BAŞKAN ÇELİK, KEYKUBAT TEPESİ´NDE

BÜYÜKŞEHİR´DEN TARİHE TAM DESTEK ...

Selçuklu medeniyetinin en önemli şehirlerinden birisi olan Kayseri´deki ata yadigarı eserlerin ortaya çıkarılması için Büyükşehir Belediyesi´nin destekleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Kültepe´deki kazı çalışmalarının yanı sıra Keykubadiye Sarayı kazı çalışmalarına da katkı veriyor. Başkan Mustafa Çelik, kazı bölgesini ziyaret ederek Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş ile görüştü.

Bakanlar Kurulu kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Keykubat Tepesi´nde başlatılan kazı çalışmalarıyla Keykubadiye Sarayı gün yüzüne çıkarılacak. Tarihin gün yüzüne çıkarılmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kazı bölgesini ziyaret ederek çalışmaları takip etti. Ziyarete, kazı çalışmalarına destek veren Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da katıldı.   

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin yer üstündeki tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra yer altında saklı kalmış bir mirasın üzerinde oturduğunu söyledi. Yapılan çalışmalarla bu mirasın gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Başkan Çelik, ?Keykubatiye Sarayının kalıntıları gibi inşallah tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkararak, muhafaza ederek ve koruyarak; hemşerilerimizin, misafirlerimizin ve turizmin ziyaretine açacağız? dedi. Keykubat tepesini pek çok unsuru barındıran büyük bir park alanı olarak projelendirdiklerini de ifade eden Başkan Çelik, kazı alanının da ziyaretçilerin uğrak yeri olacağını belirtti. Tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması için destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çelik, ?Aslında yazılı görevlerimiz arasında bu destekler yok; ama bunlar bizim değerimiz. Bir kültür hizmeti. Örneğin kalenin surlarını bizim olmamasına rağmen 13-14 milyon lira harcayarak restore ediyoruz. İçerideki işlerimiz bitmiş olmasına rağmen bu restorasyon nedeniyle açamıyoruz? dedi.

Kaykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı da olan Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Baş da kazı çalışmalarına destek veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Şeker Fabrikası´na teşekkür etti. Prof. Dr. Ali Baş, verilen destekler ile Keykubatiye Sarayı´na ait verilere ulaşarak bir Selçuklu Sarayı´nın nasıl olduğunu ortaya koyacaklarını söyledi.

Ziyaret sırasında Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e kazı çalışmalarında çıkan çinilerden birisinin replikasını hediye etti. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi