BAŞKAN HİÇYILMAZ ENGELLİ İSTİHDAMI SEMİNERİNDE KONUŞTU:

BAŞKAN HİÇYILMAZ ENGELLİ İSTİHDAMI SEMİNERİNDE KONUŞTU:

?İŞ DÜNYASI OLARAK İSTİHDAMIN ARTIRILMASI NOKTASINDA GAYRET GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR? ...

Kayseri Ticaret Odası ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen ?Engelli İstihdamında İş ve İşlemler´ konulu seminer, Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonu´nda gerçekleştirildi. Seminerin açılışında konuşan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ?İş dünyası olarak, istihdamın artırılması noktasında gayret göstermemiz gerekiyor? dedi.

Düzenlenen seminere; İŞKUR Engeli İstihdamı Uzmanı Songül Tufan, İş ve Meslek Danışmanları Canan Gonca Altınordu ve Tuğba Erdoğan ile Kayseri Ticaret Odası üyeleri katıldı.

Seminer programının açılışında konuşan Hiçyılmaz, ?Günümüzde işsizlik çok önemli bir konu. İşsizlik sadece Türkiye´de değil dünyanın birçok ülkesinde, hatta gelişmiş ülkelerde dahi önemli bir sorun olup, işsizliğin çözümüyle alakalı çalışmalar yapılmaktadır? ifadelerini kullandı.

Türkiye´de işsizliğin 2016 yılında yüzde 11 civarında çıktığını belirten Hiçyılmaz, ?Bu, ülke olarak hiç arzu etmediğimiz bir durumdur. Bu rakamın daha aşağılara çekilmesi ve istihdamın artırılması noktasında hükümetin sağladığı birçok destek bulunmaktadır. Bu destekler, teşvikler bir taraftan verilirken, bir taraftan istihdamın artırılması noktasında gayretler gösterilmektedir. İş dünyası olarak, bizim bunları takip edip, verilen destek ve teşvikleri iyi değerlendirip, yatırım yapmamız ve istihdamın artırılması noktasında gayret göstermemiz gerekiyor? diye konuştu.

Başkan Hiçyılmaz, ?Son yıllardaki hiçbir hükümet, son hükümet kadar destek ve teşvik vermemiştir.  Uzun yıllardır ticaretin içerisindeyim. Dönem dönem elbette krizler yaşandı. İnişli çıkışlı zamanlar yaşadık. Şu dönemde verilen destekler hiçbir dönem verilmedi? şeklinde konuştu.

 

Kayseri´de 70 bine yakın engellinin bulunduğunu ve kayıtlarda bunların 30 bininin erkek, 40 bin kadarının da kadın olarak göründüğünü belirten Hiçyılmaz, ?2015 verilerine göre 2 bin 500 engelli istihdam edilmiş durumdadır. Engellilerin sosyal hayat içerisinde istedikleri noktada olabilmeleri bakımından, kendi hayatlarını normal şartlarda idame ettirilebilir hale getirilmesi gerekiyor. Özellikle bu noktada iş arayan engellilerimizin mutlaka istihdam edilip, diğer insanlarla beraber aynı şartlara sahip olmalarını hissettirmemiz gerekir? dedi.

Başkan Hiçyılmaz´ın konuşmasının ardından İŞKUR uzmanları tarafından sunum eşliğinde engelli istihdamına yönelik iş ve işlemlere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Seminer soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor