BAŞKAN MUSTAFA ÇELİK

BAŞKAN MUSTAFA ÇELİK

KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜME GETİRMEYECEĞİZ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik kesinlikle kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm haline getirmeyeceklerini söyledi. Çelik, Sahabiye de yapılacak kentsel dönüşümle 550 dönümlük alanda geleceğin Kayseri´sini kuracağız diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki üç yıl da yaptığı icraatları anlatan Başkan Çelik, Sahabiye mahallesindeki kentsel dünüşüm faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 147 yıllık belediyecilik tarihindeki en büyük projesi olarak nitelendiren Çelik şöyle konuştu.

Biz başlangıçta dönüşüm yaparken dedik ki kesinlikle kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm haline getirmeyeceğiz. Özellikle parsel bazında dönüşüm değil, gerçek bir dönüşüm yapmak istiyorsanız ada bazında, kent bazında, semt bazında, mahalle bazında yapmamız lazım. Bunun için öyle her projeye saldırmadık. Bir tane bizim projemiz var o da Sahabiye. 550 dönümlük alanda geleceğin Kayseri´sini kuruyoruz. Ben bunu dışarıdan gelenlere özellikle anlatırken Sahabiye´nin ne olduğunu bilsinler diye İstanbul´da taksim ne ise Ankara´da Kızılay ne ise şehrin en meydanın da ki en merkezindeki mahalle ve semt diye söylüyorum. Meydandan başlayarak çevre yola kadar giden bu ana yol çok zor bir bölge. Sahabiye, 1 metre kare bile yeşil alanı olmayan ama 60 - 70 yıllık binaların olduğu bir bölge. Biz buraya yoğunlaştık. Kimsenin yapamazsınız edemezsiniz, çok zor nasıl altından kalkacaksınız dedikleri projenin elhamdülillah geçtiğimiz günlerde hafriyatına başladık ve çalışmalarımız devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 147 yıllık belediyecilik tarihindeki en büyük projesi. Bittiğinde tam 4 milyar TL´yi geçmiş olacak. Yıkımları yaptık, herkesin rızasını esas alarak orda anlaşmalarımızı yaptık ve bitirdik. 1. Etaptaki 512 hak sahibinin 502´nin rızası alınarak el sıkıştık ve orada istedikleri şekilde kendi bölgelerinde kendi yerlerinde kendi metre karelerin de yer verdik. Diğer10 dairede, sahibi bulunamayan ya da mirasçıların kendi arasında sıkıntılı oldukları işti, onlarda satıldı hem de gerçek değerinin çok üstün de ve hesaplarına yatırıldı. Böyle bir projeyi yapmak bitirmekte inşallah bize nasip olacak. Biz belediye bütçesi ile öz kaynaklarımız ile yapacağız hak sahiplerine vereceğiz. Buradan bize kalacak 170 daire var. 5 tanede parsel yer var. Bundan sonraki parselleri Sahabiye´de biz kat karşılığı çıkacağız. Normalde kentsel dönüşüm yapılırken hep kat karşılığı verilir bu şekilde burayı da biz ilk 1.etabından itibaren altını çizerek söylüyorum kat karşılığı çıksak idi en az 3 senemizi alacaktı. Biz belediye imkânlarımızı zorlayarak ilk etabı kendi bütçemizden yapıyoruz. İhalemizi yaptık, firmalar yarıştı bir firma kazandı o firma başladı burası bittikten sonra diğer etapların bundan sonrakilerde kat karşılığı olarak devam edeceğiz. Biz burada proje yaparken rantsal dönüşüm olmasın diye istediğimiz kısım buydu. İçerisinde sosyal donatıları olan eğitim alanları ile camisi ile Pazar alanları ile ticaret mekânları ile bütün sosyal donatıları olan ve özellikle yeşil alanı planlanmış bir yer olması gerekiyordu, biz de buna uyduk. Normalde böyle projelerde en merkezi en pahalı en kıymetli yeri yüksek katla planlamışlar ama biz istedik ki meydandan bakıldığın da yeryüzü ortaya çıksın. Böyle bir proje bulamasınız tüm Türkiye´ye örnek bir proje.  


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor