Başkan Büyükkılıç Gaziantepli öğrencilerle halay çekti

Başkan Büyükkılıç Gaziantepli öğrencilerle halay çekti

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gaziantep Şahinbey Belediyesi öncülüğünde Kayseri’de eğitim gören Gaziantepli öğrenciler ile buluştu. Öğrencilerle halay çeken Başkan Büyükkılıç, Kayseri türküsü Gesi Bağları’nı da öğrencilerle birlikte söyledi.

Özel bir salonda gerçekleşen buluşmada Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantepli öğrenciler ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç  Kayseri’deki belediyecilik hizmetleri ve gerçekleştirdikleri projelere dair bilgiler paylaştı.

                                                                                                                               Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, buluşmada, Kayseri’deki belediyecilik faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendirerek, uzun soluklu belediye ve siyasi hizmetler gerçekleştirdiğini kaydetti. Büyükkılıç, öğrencilere seslendiği buluşmada tavsiyelerde bulunarak, kendilerini geliştirmelerini önerdi. Başkan Büyükkılıç, öğrencilere birden fazla dil öğrenmeleri gerektiğini ve çok yönlü olarak kendilerini donanımlı hale getirmelerini de öğütleyerek, “Araştırmacı olun” ifadesini kulandı.                                                                                               

Sözlerinin devamında değerlerine sahip çıkan gençlik vurgusu yapan Büyükkılıç şöyle konuştu  “Bizim üzerimize ne düşüyorsa, gerek sosyal, gerek spor tesislerimizde gerekse yeme içme mekânlarımızda size her zaman ayrıcalık ve avantaj sağlayacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun. Allah sizin gibi değerlerine sahip çıkan yavrularımızın sayısını artırsın”                                                                         

Buluşmada söz alan Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Başkan Büyükkılıç’ın her gün 9 kilometre yol yürüdüğü bilgisini paylaşarak, programa katılımlarından ve desteklerinden dolayı şükranlarını iletip;  belediyecilik anlamında Kayseri’yi örnek aldıklarını ve Başkan Büyükkılıç’ın uzun süredir belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapmış çok tecrübeli bir insan olduğunu kaydetti  “Biz aslında belediyecilik anlamında Kayseri’yi taklit ediyoruz, Kayseri, Konya bizim gıpta ile baktığımız şehirler. Onların peşinden yetişmeye çalışıyoruz, Allah onlardan razı olsun”             

Gençler de Başkan Büyükkılıç’a, öğrenci dostu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, Büyükkılıç, öğrenciler tarafından Gaziantep yöresine ait türkülerin seslendirildiği mini konseri dinledi. Büyükkılıç, konser içerisinde Kayseri türküsü olan Gesi Bağları’nı seslendirerek öğrencilerin coşkusuna ortak oldu. 

Öğrencilerle halay da  çeken Büyükkılıç, buluşma sonunda günün anısına fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.                                                                                             

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”