Başkan Büyükkılıç hünerlerini sergiledi

Başkan Büyükkılıç hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK’in hafta içi her gün “Bereketle Rahmetle KAYMEK’te Ramazan” isimli iftar öncesi programına katıldı. Yerli ve milli Kayseri’nin tatlarının ve lezzetlerinin yapıldığı mutfakta önlüğünü giyen Başkan Büyükkılıç, hünerlerini de sergiledi.

Kayseri’de mesleki ve sanat kurslarının öncü ve yenilikçisi Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. Ramazan ayında da etkinlik ve faaliyetlerine devam ediyor. Hafta içi her gün saat 17.00’de KAYMEK Aşçılık Eğitmeni Mustafa Tosun’un sunumuyla “Bereketle Rahmetle KAYMEK’te Ramazan” isimli iftar programı birbirinden özel konuklarıyla youtube kanalı üzerinden izleyicilerle buluşuyor.                                           

“Bereketle Rahmetle KAYMEK’te Ramazan” programının en son konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç oldu. Başkan Büyükkılıç yaptığı değerlendirmede “Kayseri denilince akla değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmanın zenginliği gelir. Kayseri, kadim medeniyetler şehridir. İster istemez o medeniyetlerin de ürünleri var. Gastronomi açısından da bu ürünler bizim olmazsa olmazımızdır” ifadesini kullandı.                                                  

Sözlerinin devamında UNESCO’nun Kreatif Şehirler Listesi’ne Kayseri’nin de girdiğini hatırlatan Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü  “İnşallah uluslararası boyuta taşımak için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sonbaharda yine büyük bir çalışma yapacağız. Ulusal boyutu ağırlıklı olmakla birlikte kısmen uluslararası boyutunu da önemseyerek içine dâhil edeceğiz. Ciddi bir çalışma yapıp, Kayseri’mizi en güzel şekilde tanıtacağız”

Yerli ve milli Kayseri’nin tatlarının ve lezzetlerinin yapıldığı mutfakta önlüğünü giyen Başkan Büyükkılıç, hünerlerini de sergiledi. Kayseri yağlamasının içerisine konulan kıyma harcını pişiren ve yemeğin inceliklerini anlatan Büyükkılıç, bir doktor olarak da sağlıklı beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu.                                                

Gacer ekmeğinin önemini anlatan, ayrıca Glütensiz Kafe’nin de Anadolu’da ve Türkiye’de önemli bir merkezlerden olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, gilaburu suyu, Yahyalı elması, Tomarza kabak çekirdeği, Uzun Yayla Çerkez Peyniri, patlıcan kurusu, İncesu’nun kuru üzümleri, pekmezden yapılan kedi bacağı gibi ürünleri tanıtarak, bilgiler verdi.      

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor