BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ’DE GERÇEKLEŞECEK OLAN PROJELERİ KONUŞTU

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ’DE GERÇEKLEŞECEK OLAN PROJELERİ KONUŞTU

BÜYÜKKILIÇ: KAYSERİ İŞİNİ BİLİR; AMA İŞİNİ TAKİP ETMESİNİ DE BİLİR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirde daha güvenli hizmet verebilmek için düzenlediği Lokantacılar ve Pastacılar Odası ve Berberler ve Kuaförler Odası üyelerine verilen hijyen eğitimi sertifika töreninde, geçtiğimiz gün Ankara ziyaretinde Kayseri’de gerçekleştirilecek projeler hakkında konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sık sık vurguladığı “Kayseri işini bilir; ama işini takip etmesini de bilir” sözünü hayata geçirerek şehir için önemli projelerin hızlandırılmasına yönelik görüşmeleriyle plan ve projelerle Kayseri’ye döndü. Hijyen Eğitimi Sertifika Töreni’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Camii Kebirin çevresini düzenlenmesini ve temizlenmesi projesini bakanımızla görüşüp anlaşmıştık. Hedefimiz surların içerisinde kalan tüm alanının temizlenmesi yönünde gayret göstermek. Rezerv alanlarında çalışma konusunda gerekli protokolü imzaladık. Şükürler olsun. Ayrıca en kısa zaman da ihalesini yapacaklar. Biliyorsunuz, Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı. Bu hafta içerisinde ihaleyi alan firma açıklanır. İhale yer teslim edilmesinden sonra çalışmalarına başlamış olur. 1 Milyon 360 m2’lik yeşil alanı içeren millet bahçemiz Türkiye’de sayılı millet bahçelerinin arasında olacak. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bakanlarımıza, yanımızda duran ve bizi yalnız bırakmayan milletvekillerimize ve ayrıca Milli Savunma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Keykubadiye Millet Bahçe’mizin biliyorsunuz sonbaharda ihalesi var. Orada da bakanlığımızla iş birliği halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kültepe- Kaniş Karum’la ilgili kazıların 12 ay süreyle devam edeceğini kültür bakanlığımızın marifetiyle devam edeceğini açıklamak isterim. Ayrıca Koramaz Vadisi UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine girdi. Kalıcı olması için çalışmalarımızı Kültür Bakanlığımızla iş birliği halinde sürdürüyoruz. Sultan Sazlığımız mutlak korunması gereken yer kategorisine girdi. O konuda iş birliği çalışmalarımız da devam ediyor.

KAYSERİ’YE SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ’NE BAĞLI YENİ BİR TIP FAKÜLTESİ

Kayseri’nin sağlık altyapısının mevcut olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç şöyle konuştu:

“USHAŞ’la bir protokol imzaladık. Kayseri’de Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin faaliyete geçeceğini söyledik. Pandemi sürecinden dolayı biraz kesintiye uğradı. Ancak uçuşlar tüm ülkeler de açıldığında onun burada gerekli hizmetler vereceklerini söyleyebiliriz. Organize Sanayi’de Serbest Bölgede sağlıkla ilgili üretim yapan tesisler var bunları da esasa alarak değerli Sanayi Bakanımızdan destek alarak bu konuda bize destek vermesini özel organize sağlık talebinde bulunduk. Gerekli talimatı vererek fizibilite çalışmaları başlattı. Onu da takip ediyoruz. Bütün bunların yanında bir doktor olarak Kayserimize ikinci bir tıp fakültesi kurulması gerektiğini düşünüyorum. Şehir Hastane’mizin tıp fakültesi olma yönünde çalışmalar yapıyoruz. Biliyorsunuz orası araştırma ve ihtisas veren bir hastane sadece öğrencisi eksik. Altyapısı var. Cumhurbaşkanımıza bu konuda tekrardan teşekkür ediyoruz. 1600 yataklı hastaneyi Kayserimize kazandırdı.Pandemi döneminde gurur kaynağımız oldu. Gerekli çalışmalara başladık. Bu arada Ankara’ya İLBANK’ın Genel Kurul Toplantısı’na gittik. YÖK Başkan vekiliyle görüştük. Görüşmeler sonrasında şehrimizi ve kendimizi ifade ettik. Kamu yatırımlarından Kayseri’mizi beklentilerini anlattık. Önümüzdeki sene Allah’ın izniyle öğrencilerin kayıt olacağını başkan vekilimiz ifade etti ve bizi rahatlattı.

ÜLKEMİZDE 5 TANE TIP FAKÜLTESİ VAR 6’NCISI BİZİM ŞEHRİMİZDE OLACAK

Kayseri’nin stratejik bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ülkemiz de 5 tane tıp fakültesi hastanesi açıldı .Şehir Hastanesi bünyesinde bizimkisi 6’ncı olacak inşallah.Biz de üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Erciyes Üniversitesi bizim gururumuz. Yaklaşık 45 yıldır hizmet veriyor. Biliyorsunuz Nuh Naci Üniversitemizin yasal olarak tıp fakültesi bünyesinde mevcut ama henüz çalışmalar başlanmadı. Daha sonraki süreçte aynı halkaya katılacağı biliyoruz. Kayseri stratejik bir şehir Kayseri’ye sahip çıkmalıyız ve projelerimize olumlu bakmalıyız. Kayseri Niğde’yi, Nevşehir’i,Kırşehir’i,Adana’yı,Yozgat’ı,Sivas’ı,Kahramanmaraş’ı,Malatya’yı ve Tokat’ı kucaklayan hepsini ortalayan cazibe bir şehir. Ayrıca altyapısıyla da bu kazanımları hak ettiğini düşünüyorum. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizi yalnız bırakmayacağını çok iyi biliyorum”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eski OSB başkanı ve 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı