BAŞKAN ÇOPUROĞLU: BİN AY'DAN DAHA HAYIRLI OLAN

BAŞKAN ÇOPUROĞLU: BİN AY

KADİR GECESİNE KAVUŞMANIN SEVİNCİ YAŞIYORUZ

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu yaklaşan Kadir Gecesi nedeni ile bir mesaj yayımladı. Çopuroğlu mesajında; mağfiret ve arınma gecesi olan bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 19 Mayıs Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece idrak edilecek olan Kadir Gecesi vesilesiyle yayınladığı mesajında, bu gecenin önemine işaret etti. "Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in 14 asır önce indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ne bir kez daha ulaşarak idrak edeceğiz” diyen Başkan Çopuroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bizleri, öncelikle manevi iklimi büyük olan böylesine kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye eriştirdiği için Rabbimize hamd ediyoruz. Bin aydan daha hayırlı gece olarak ifade edilen Kadir Gecesinin her yönüyle birçok önemi vardır. Yüce Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanları muhatap almıştır. Son ve mükemmel din olan İslam dinimizle insanlığı şereflendirmiştir. Hepimizin de bildiği gibi, mübarek Kadir Gecesi için Kur’an-ı Kerim’de müstakil bir sure tahsis edilmiştir. Rabbimiz, Kadir suresinin son ayetlerinde, 'O gece melekler ve ruh, Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur' buyurmuştur. Bu sebeple bu gecenin kıymetini bilme, bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme, tefekkür etme ve gafletten uyanma gecesidir. Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’den uzak kalan ümmetin Kitab’ın vahyi ile buluşması için bir vesile, bir hatırlatıcı, öze dönüş için bir imkan, geçip giden ömrün muhasebesi için bir işaret taşıdır. Bu gece, inananlara Rabbimizin bir ikramıdır. Kadir Gecesi Kur’an’ı öğrenme ve Rasulullah’ı tanıma, Kuranın fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terk etme vesilesi olarak kabul edilmelidir. Bu geceyi ibadet ve dua ederek, en iyi şekilde değerlendirmek gerekir. Bu itibarla,başta milletimizin olmak üzere gönül coğrafyamızın, bütün İslâm âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel duygularla tebrik ediyor, Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslâm dünyasının yaşadığı sıkıntılardan bir an evvel kurtulmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde, huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

BAŞKAN ÇOPUROĞLU: 19 MAYIS BAĞIMSIZLIĞIMIZIN MÜJDECİSİ OLMUŞTUR

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı. İl Başkanı Çopuroğlu mesajında, “19 Mayıs 1919, Samsun’da yakılan istiklal meşalesinin ve devamında Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının müjdecisi olmuştur. Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, milli ve manevi günlerimizin bu yıl korona virüs salgını nedeniyle alışılmış olan kutlamalarını gerçekleştiremediklerini ifade ederek, bu yıl yaşanan ve herkesi üzen bu gelişmenin gelecek yıl son bularak hep birlikte bayramları, özel günleri kutlayacaklarını dile getirdi. Çopuroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, şu ifadelere yer verdi;

"19 Mayıs 1919, Samsun’a çıkışla birlikte Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının tarihi olmuştur. 19 Mayıs 1919 milletimizin kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiğini tarihtir. Milletimizin bağımsızlığın müjdecisi olan bugün yine milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde, azimle, cesaretle, büyük bir kararlılıkla ve inançla verdiği o eşsiz mücadele ile Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırılmıştır. Bağımsızlık mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs 1919 tarihinin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, ülkemizin teminatı olan gençlerimize ne kadar değer verildiğinin de bir göstergesi olmuştur. Gençlerimiz bizim geleceğimizin teminatıdır. Bizler de bugün gençlerimize verdiğimiz değer ile onların yetişmesinde sağlanan imkânlar en üst seviyeye çıkartılmıştır. Partimizde her zaman gençleri önemli bir noktaya koyarak, onların milli ve manevi, günümüz şartlarına uygun en iyi eğitimler alarak ülkelerine katkı sağlayan birer fert olmalarını sağlamakta ve gençlerimizle gurur duymaktayız. Bu vesile ile milletimizin özelliklede gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere bugüne kadar ülkemizin birlik ve bütünlüğü için şehit olan kahramanları rahmetle yâd ediyoruz."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor