BAŞKAN PALANCIOĞLU, AVRUPA KONSEYİ TOPLANTISINDA

BAŞKAN PALANCIOĞLU, AVRUPA KONSEYİ TOPLANTISINDA

AB İLE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler 37. Genel Kurulu toplantısına katılan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Avrupalı parlamenterlere yerel yönetimlerin demokrasiye katkısı konusunda görüşlerini bildirdi.

Avrupa Konseyi’ne Türkiye’yi temsilen katıldığını ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, içi dolu dolu bir toplantı ile Türkiye’yi temsil edeceğini ve sonuçları itibari ile AB toplantısına katkı sağlayacağını kaydetti.

AB ile Türkiye arasında birçok sosyal ve kültürel projede işbirliği yapılması gerektiğini belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu “Türkiye her açıdan gelecek vaat eden ve gelişime açık bir ülke. Türkiye’nin birçok alandaki artıları Avrupa ülkeleri içinde bir kazanç. Çünkü yaşlı ve yorgun Avrupa nüfusu yeni bir kalkınma hamlesi ve güçlü olmak için Türkiye’ye ihtiyacı vardır. Kalkınmanın yerel yönetimler ile başladığını ve yine yerel yönetimler ile sürdürülebilir bir kalkınmanın gerçeği bilinmektedir. Bu açıdan yerel yönetimlerin kültürel ve sosyal yatırımları aslında toplumları bir araya getirdiği gibi ülke bütünlüğüne ve barışına katkı sağlamaktadır. Hem belediye başkanı hem de bir akademisyen olarak görüşlerimizi bildireceğim, tespitlerini paylaşacağım.” dedi.

Başkan Dr. Palancıoğlu, toplantılarda Türkiye heyetinin ağırlıklı olduğunu ve her zaman olduğu gibi Türkiye’yi çalışmalar ve projelerle en iyi şekilde temsil edeceklerini, Türkiye’nin çıkarlarını korumak için yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Palancıoğlu, AB Yerel Yönetim Konsey Üyelerine Cumhuriyetin Kuruluşunu anlattı

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler 37. Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Fransa'nın Strazburg şehrinde olan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu; Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Strazburg Başkonsolosunca düzenlenen Cumhuriyetin ilanının 96. Yıldönümü münasebeti ile düzenlenen resepsiyona iştirak etti.

Cumhuriyetin ilanının 96. Yıldönümü münasebeti ile düzenlenen resepsiyonda Avrupalı Meslektaşları ve AB Konsey Üyeleri ile sohbet eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu sohbetlerde ve ikili görüşmelerde Türkiye’nin ekonomisi, bölgesel yerinin önemi ile Cumhuriyetin kuruluşu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Strazburg Başkonsolosu Muzaffer Rami Şaylıman ile bir süre görüşerek Kayseri’ye davet etti ve kendilerine Kayserililerin selamlarını iletti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı