Başkan Şahin: “Bu çatı altında sıradan sendikacılara asla yer olmayacak”

Başkan Şahin: “Bu çatı altında sıradan sendikacılara asla yer olmayacak”

Tüm-İş Konfederasyonu 3. Olağan Genel Kurul’unda konuşan Başkan Mahmut Şahin, “Bu çatı altında sıradan sendikacılara asla yer olmayacak” dedi.
Kentte bulunan bir balo salonunda yapılan genel kurula, Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, başkan yardımcıları ve üyeler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurula tek aday olarak giren ve açılış konuşmasını yapan Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin; ”Sendikacılığa başlarken, sendikalarla rekabet edebileceğimizi düşünerek, başlamıştık. Sahada işçinin yanında olan, işçinin haklarını korumaya çalışan, işçi için mücadele eden sendikalar, yetki olacak ve kazanacaktı. Tıpkı futbol kulüplerinin birbirleriyle rekabet etmesi gibi. İyi oynayan futbol kulübü, sahada iyi yer tutan futbol kulübü, savunmasını iyi yapan futbol kulübü kazanacak ama hakem taraf tutmayacak. Hakemin düdüğü adalet üzere çalacak. Tıpkı 1400 sene öncesinden bize gönderilen ‘devletin dini adalettir’ mesajı gibi. Aynı kurumda çalışan memur ve işçi arasındaki ayrımlar. Memurun evliliğinde 7 gün izin veriliyor. Ancak işçinin evliliğinde 3 gün evlilik izni veriliyor. Memurun annesi ya da babası vefat ettiğinde 7 gün ölüm izni ama işçinin anne ve babası vefat ettiğinde 3 gün yeter diyorlar. Memur işten çıkartılıyor. Mahkeme memuru haklı buluyor ve memur işine dönüyor. Fakat işçi çıkartılıyor, mahkeme onu da haklı buluyor. Ancak işçi işine dönemiyor. Neden? Çünkü mevzuat böyle. İşveren, işçiyi işten çıkartıyor. Çıkartırken bir de işçiye kod veriyor. Bu da SGK’nın kayıtlarına giriyor. Hiçbir savcı, polis kararı olmadan, herhangi bir belge olmadan istediği kodu verebiliyor. Buna devlet dahi müdahale edemiyor. Bu olayın kesinlikle kaldırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Şahin; “Önümüzdeki 4 yıl boyunca bu kalkışımız devam edecek. Bu çatı altında sıradan sendikacılığa ve sıradan sendikacılara asla yer olmayacak. Sıradan insanların hedefledikleri şeyleri asla hedefinize koymayacaksınız. Azınlığı mutlu, çoğunluğu perişan eden dinamitleri asla devam ettirmeyeceksiniz. Okyanuslar gibi bol haysiyetiniz, Elif gibi dim dik şahsiyetiniz olacak. Sadece sendikacılara değil, bütün insanlığa örnek olacak bir hareketin temelini attığınızı bütün insanlığa göstereceksiniz. Biz bugün itibariyle hedeflediğimiz şeyin başarılı olduğunu biliyoruz. Fakat başarının bir sonuç olmadığını da bilmemiz gerekiyor. Başarı varılan bir yer değil, uzun süre yürünen bir yoldur” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”