Bina görevlilerine ‘yangın’ eğitimi

Bina görevlilerine ‘yangın’ eğitimi

Kayseri’nin Talas ilçesinde 1 işçinin hayatını kaybettiği yangının ardından ilçedeki bina görevlilerinin yangına kısa zamanda müdahale etmesi için eğitim veriliyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Talas ilçesinde 1 Ağustos’ta çıkan ve 1 işçinin hayatını kaybettiği yangının ardından ilçedeki binalarda çalışan görevlilere yangın eğitimi verdi. Bina Görevlileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde görevliler ile buluşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, yangına ilk müahalenin önemli olduğunu kaydederek, “Bina Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonu çerçevesinde bir araya geldik. Ana hedefimiz binalarda çıkan herhangi bir yangın anında ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği, 112’ye ihbarın nasıl verilmesi gerektiği konularında bilgilendirme yaptık. Binalardaki yangın merdivenleri ile alakalı ciddi anlamda sıkıntılar olabileceğini, kaçış yollarının ve koridorlarının daima yangın için bina tahliyesi amacıyla oluşturulduğunu, bu bilince uygun olarak orada patates, turşu bidonları veya gereksiz eşyaların konulmaması gerektiği konusunda bilgiler aktardık. Bu anlamda Kayseri halkını, bina görevlilerini ve bina yönetimlerini uyarmak istiyoruz. Buralar kaçış koridorlarıdır. Özellikle kullanılmayan hiçbir eşya ve gereksiz malzemeler ile bu alanların donatılması deprem ve yangın anında can kayıplarına sebebiyet verebileceği gibi oradaki eşya sahipleri hakkında da ciddi sıkıntılar çıkmasına sebep olur. Bu konularda gerekli bilgilendirmeyi yaptık” ifadelerini kullandı.
Bina Görevlileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erkan Aydın da, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan’a teşekkür ederek, “Son çıkan yangında binada çıkabilecek bir yangına ilk müdahalenin görevlinin yapabileceğini, bunun da ne kadar önemli olduğunu beraber gördük” dedi.
1 Ağustos’ta Talas ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi’nde bulunan bir binanın çatı katında çıkan yangın kısa süre içerisinde büyümüş ve yangından kaçamayan işçi Seyit Duran Üzen hayatını kaybetmişti.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”