Bir öğrencinin kırtasiye masrafı bin 200 TL

Bir öğrencinin kırtasiye masrafı bin 200 TL

Kayseri’de kırtasiyecilik yapan Mehmet Kezik, bir ilkokul öğrencisinin kırtasiye masrafının ortalama olarak bin 200 TL’ye mal olduğunu söyledi.
Okulların açılmasına günler kala kırtasiyelerde hazırlıklar tamamlandı. Veliler, okula başlayacak çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyelerde yoğunluk oluşturdu. Kayseri’de kırtasiyecilik yapan Mehmet Kezik, velilerin okul alışverişine başladığını söyledi. Geçen yıla göre talebin biraz da olsa azaldığını dile getiren Kezik, “Okullar 11 Eylül’de açılacak. Bazı özel okullar açıldı. Onların alışverişi oluyor. Geçen yıla göre bu yıl talep biraz az. İnşallah olacak. Şu anda insanlar biraz daha temkinli davranıyor. İlkokul seviyesindeki bir öğrenci için çanta, defter, kuru, sulu ve boya, kalem tıraş ve silgi gibi ihtiyaçları oluyor. Vatandaşlarımız kırtasiye gereçlerini alırken, ürünlerin kalitesine dikkat etmeliler. Bu işi bilen insanlardan alışveriş yapmalılar. Bizler 12 ay boyunca hizmet veriyoruz. Biz bütün ürünlerimizi seçerek alıyoruz. Kendi çocuğumuza kullandırmadığımız hiçbir ürünüm rafımızda bulundurmuyoruz. Bunlara dikkat edilirse daha iyi olur. Yani sadece okul zamanında okul malzemesi satan yerler, bunlara dikkat etmiyorlar. Tabi ki en ucuz maliyetli, kalitesi en düşük olan ürünleri satıyorlar. Ürünün kanserojen içerip, içermediğine dikkat etmiyorlar. Ancak bizde öyle değil, hep markalı ürünler satıyoruz. Sürekli denetleniyoruz" dedi.
Kezik, bir ilkokul öğrencisinin kırtasiye masrafının ortalama bin 200- bin 300 TL’ye mal olduğunu ancak bunun ürün kalitesine ve markasına göre değiştiğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”