BÜYÜKKILIÇ NNYÜ´DE

BÜYÜKKILIÇ NNYÜ´DE

BEYAZ ÖNLÜK GİYDİRDİ

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü birinci sınıf öğrencileri için Işık Alma ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi´nde düzenlenen Işık Alma ve Beyaz Önlük Giyme Törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu ve NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşması yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç diyetisyenlik, fizyoterapistlik ve hemşirelik, bu üç mesleğinde ortak  amacının insancıl, sorunlara duyarlı,  hasta haklarına saygılı bir yaklaşımla toplum sağlığını korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyledi. NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ise Üniversitenin kuruluş aşaması ve yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. ?Hiç kimse hiç kimsenin mesleğini hor görmesin? diye konuşan Özhamurkar, ?Hakiki vatanperver mesleğinde en yüksek olmaya çalışan kişidir. Herkes mesleğini en iyi şekilde yapacak ki bu ülkeyi bir yerlere taşıyabilelim? dedi.Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında Kayseri´nin 70 bin Üniversite öğrencisi olan huzurlu bir şehir, güvenli bir liman olduğunu belirterek sağlık turizmine dikkat çekti. Başkan Büyükkılıç, ?Sağlık turizmi önceliklerimiz arasında olacak. Yurt dışından gelen hastalara sağlık turizmi mantığı içerisinde hizmet edecek nitelikli, yabancı dil bilen elemanlar gerekiyor? diye konuştu.

Konuşmalardan sonra kürsüye davet edilen Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri,bölüm öğretim üyelerinden ışık alarak mesleklerine giden yolda teorik bilgilerini hayata geçirmek için ilk adımı atarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin, ailelerine gurur dolu anlar yaşattıkları, büyük bir coşku içinde gerçekleştirilen Işık Alma ve Beyaz Önlük Giyme Töreni toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve kokteyl ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”