BÜYÜKKILIÇ: "5 ASIR GEÇSE DE UNUTMAYACAĞIZ"

BÜYÜKKILIÇ:

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç bir mesaj yayınlayarak  15 askerin şehit, 54 askerin gazi olduğu 17 Aralık 2016'da yaşanan canlı bomba terör saldırısının 5. yıldönümünde tüm şehitleri rahmetle andı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 17 Aralık 2016'da Talas ilçesi yolu, Erciyes Üniversitesi kavşağında çarşı iznine çıkan Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu özel halk otobüsüne düzenlenen ve 15 askerin şehit, 54 askerin gazi olduğu kalleş PKK terör örgütü saldırısının 5. yıldönümünde vesilesi ile yayınladığı mesajında 17 Aralık 2016'nın Kayseri tarihine kara gün olarak yazıldığını vurgulayıp,  saldırının üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlatarak  "Dünyanın en alçak, en hain terör saldırılarından birisi, 17 Aralık 2016'da şehrimizde gerçekleşti. Çarşı iznini kullanmak için iki otobüsle yola çıkan kahraman askerlerimiz, hain terör saldırısı ile karşı karşıya kaldı. O kalleş saldırıda, 15 askerimiz şehit, 54 askerimiz gazi oldu. Bugün o terör saldırısının üzerinden tam 5 yıl geçti. Şehadetlerinin 5. yılında, Abdulsamet Özen, Kenan Döngel, Yunus Emre Duran, Serdar Amak, Fehmi Barçın, Uğur Korkmaz, Mustafa Cihan, Arif Tuğ, Kamil Tunç, Hasan İlhan, Raşit Yücel, Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Göksel Ağaçyetiştiren ve Mesut Yaşar'ı ayrı ayrı minnetle, saygıyla anıyor ve Allah'tan rahmet dileyerek, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum. Şehit ailelerimiz başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türkiye Cumhuriyetimize bir kez daha baş sağlığı dilerken, o hain saldırıda yaralanarak gazi olan kahramanlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, her birini alınlarından öpüyorum. Ne şehitlerimizi, ne gazilerimizi, ne de o hain terör saldırısını unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç  mesajının sonunda alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı bir kez daha şiddetle lanetlediğini, terör örgütlerine karşı, birlik, beraberlik, dayanışma ve milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele etmeye devam edileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz’da hain saldırının 5. yılı vesilesi ile yaptığı değerlendirmede  "Dağda askerlerimizin karşısına çıkamayanlar, bu hain tuzağı yaptı" ifadesini kullanarak  "Bundan tam 5 yıl önce 17 Aralık 2016 tarihinde 1. Komando Tugay Komutanlığı’mızda görevli olan askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne karşı PKK’lı teröristler tarafından canlı bomba saldırısı yapılarak 15 tane kahramanımız şehit olmuştu, 54 kahramanımız da yaralanmıştı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de sağlık ve afiyetler diliyoruz. Biz şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Yine şehadet yıldönümlerinde şehitler durağında şehit aileleri ve gaziler olarak şehitlerimizi dualarla anacağız. Bütün Kayserilileri de 17 Aralık sabah saat 9’da durağımıza bekliyoruz. Şehitlerimize sahip çıkmak adına, şehit yakınlarımızla ve gazilerimizle hep beraber anacağız” değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret