BÜYÜKKILIÇ  ‘AKILLI ŞEHİR’ KAYSERİ’Yİ ANLATTI

BÜYÜKKILIÇ  ‘AKILLI ŞEHİR’ KAYSERİ’Yİ ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gaziantep’te düzenlenen Expobel Çevre, Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı kapsamında gerçekleştirilen ‘Akıllı Şehirler’ konulu panel de ilimizde hayata geçen akıllı şehircilik projeleri konusunda bilgiler verdi.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Akort Fuarcılık iş birliğinde ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı kapsamında tertiplenen “Akıllı Şehirler” paneline konuşmacı olarak iştirak eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Kayseri’de gerçekleştirilen akıllı şehircilik ve bilişim projeler ve hizmetleri konusunda katılımcılara bilgiler verdi.                                                                

Şehirlerin ‘akıllı şehir’ ile ilgili projelerini birer birer hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Ülke ve şehirler olarak dışarıdan teknoloji transferinden çok kendi teknolojilerimizi geliştirmeliyiz. Ülkemiz bu konuda oldukça büyük mesafeler aldı. Kayseri 1.5 milyon nüfusu bağrında barındıran İç Anadolu’da önemli bir ticaret, endüstri merkezi. Turizm konusunda yaptığımız çalışmalar ile ilgili şehir kendisinden söz ettirmeye gayret ediyor ve epeyce mesafe almış durumda” değerlendirmesinde bulundu.                

Sözlerinin devamında Kayseri’nin yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirler ile önemli bir turizm merkezi haline geldiğini de vurgulayan Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti.  “Polonya, Rusya, Ukrayna, Çekya, Belarus gibi ülkeler başta olmak üzere şehrimizde adeta turizm odaklı, Kapadokya ile bütünleşik olarak değerlendirildiğinde uzak doğudan gelenlerin, Latin Amerika’dan gelenler ile birlikte önemli bir sayıya ulaştığını gözlemliyoruz” 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda açtığı  standı yoğun ilgi görürken, Erciyes ve lezzetin anavatanı olan Kayseri'nin meşhur pastırmasının tanıtımı da gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Gaziantep Sanayi Odası’nın düzenlediği Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'ne de iştirak eden Başkan Büyükkılıç, sanayicilere ödüllerini takdim etti.                               


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”