Büyükkılıç: “Bayramda 804 bin vatandaşı ücretsiz taşıdık”

Büyükkılıç: “Bayramda 804 bin vatandaşı ücretsiz taşıdık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı’nda 4 gün boyunca kent içi toplu taşıma araçlarıyla 804 bin vatandaşa ücretsiz ulaşım imkânı sağlandığını duyurdu.

Kayserililer, Kurban Bayramı’nda sevdikleriyle rahatça görüşebilsin, dilediğince ziyaretlerini yapabilsin diye bayram boyunca özel halk otobüsleri dâhil toplu ulaşımı ücretsiz kullandı.  Örnek uygulama Kayserililer tarafından takdirle karşılanırken, belediye otobüsleri ve tramvayların yanı sıra özel halk otobüslerinden de ücretsiz faydalanabilen yolcular, bayramı sevdikleriyle doyasıya yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı süresince ekiplerimiz tam kadro sahadaydı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri olarak, ulaşımdan mezarlıklara, su ve elektrik arızadan zabıta denetimlerine kadar Kurban Bayramı’nda, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için tam kadro çalıştık. Ayrıca vatandaşların şehir içi ulaşımlarını rahat, güvenli ve konforlu bir şekilde sağlamaları için otobüs ve raylı sistem seferlerini aksatmadan sürdürdük” değerlendirmesinde bulundu.   

Kurban Bayramı’na denk gelen 9, 10, 11 ve 12 Temmuz günlerinde vatandaşların ücretsiz olarak toplu taşıma araçlarından yararlandığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Bayram süresince hemşehrilerimiz sadece belediye otobüsü ve tramvay değil özel halk otobüslerinden de ücretsiz faydalanabildi. 4 gün boyunca 804 bin vatandaşımızı arzu ettikleri yere ücretsiz ulaştırmak suretiyle bu hizmetimizi vermiş olduk. Emeği geçen tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlimiz sakinleri Büyükşehir Beleediyesi’nin  Kurban Bayramı boyunca toplu taşımada ücretsiz uygulaması dolayısıyla,  Başkan Büyükkılıç’a  şükranlarını sundular.   

Ücretsiz ulaşım hizmeti kapsamında özel halk otobüsleri dâhil ulaşım bedelini Büyükşehir Belediyesi karşıladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”