Büyükkılıç: “Bu güzide ekip karı havada yakalayacak”

Büyükkılıç: “Bu güzide ekip karı havada yakalayacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘beyaz altın’ diye tabir edilen kar yağışına karşı sorumluluk alanlarında tüm tedbirlerin alındığını belirterek, karla mücadele ekiplerine moral ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri, merkez ve 16 ilçe olmak üzere 7 noktada olası kar yağışına karşı 24 saat çalışması esasına göre gece, gündüz demeden görev yapıyor.

Kayseri Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri görev alanında kalan 450 kilometre yol ağının kış şartlarının olumsuzluklarından etkilenmemesi amacıyla 43 adet tuzlama ve kar küreme aparatlı kamyon, 1 adet kar püskürtme aracı, 5 adet greyder, 6 adet yükleyici kepçe, 7 adet JSB kepçe, 10 adet taşıyıcı kamyon ve 8 adet denetleme ekibi aracı olmak üzere 80 adet araç ve 170 personel ile çalışmalarını yürütüyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri de ilçelere bağlı mahalle yollarında karla mücadele için 7 noktada 24 saat çalışma esasına göre hazır kıta bekliyor. Kış boyunca ekipler, kırsal mahallelerde toplam 121 personel ve 57 araç ile karla mücadele çalışması yapıyor. Bu kapsamda, merkez ve ilçeler olmak üzere toplam 128 araç ve 291 personel ile karla mücadele edilirken, Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekipleri de, ana arterler, cadde ve sokaklarda yol temizleme çalışmaları gerçekleştiriyor.                               

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’nda hazır kıta bekleyen Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın karla mücadele ekiplerini ziyaret edip, son durum hakkında Fen İşleri Daire Başkanı Ali Hasdal’dan bilgi aldıktan sonra yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti  “Kayseri’nin merkezine ya da taşra ilçelere kar yağdığında ekiplerin teyakkuzda bekliyor. Adeta kar yağar yağmaz seferber oluyorlar, çok şükür Kayseri’de hiçbir kapalı yolumuzun kapalı kalmaması için gece, gündüz demeden 24 saat görevlerini yapıyorlar. Fen işleri ekibimize, yüklenici firmamıza, kırsalda çalışan ekiplerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”                                      

Başkan Büyükkılıç, karla mücadele ekiplerine elleriyle tatlı ikramında bulunarak ziyaretini noktaladı.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı