Büyükkılıç: “Kayseri’de tarih sizi çağırır”

Büyükkılıç: “Kayseri’de tarih sizi çağırır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası vesilesi ile  yayımladığı mesajında  “Kayseri’ye kulak verildiğinde, tarih sizi çağırır” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, “Müzeciliğin tanıtılması açısından çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kayseri’mizin tarihini ve kültürünü anlatan birbirinden önemli müzelerimiz var. Tarihi ve kültürel değerlerimizin korunup yaşatılmasına destek olarak, bizler de şehrin adeta kimliğini yansıtan müzelerimize yenilerini ekleyip, ‘Müzeler Şehri’ olarak da anılacağız” diye konuştu.

Müzeler Haftası’nda Milli Mücadele Müzesi’nin ve Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nin muhakkak gezilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Milli Mücadele Müzesi’nde, milli mücadele ruhunu yoğun olarak hissedeceksiniz. Selçuklu Uygarlığı Müzesi ‘de, Selçuklu Medeniyeti'ni anlatıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç mesajının sonunda Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılacak Kent Müzesi’nden, Veli Altınkaya Basın Müzesi’ne, Mimar Sinan Müzesi’nden Kültepe Müzesi’ne, Paleontoloji Müzesi’nden Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’ne kadar Kayseri’yi müzeler şehri yapma yolunda gayretlerinin sürdüğünü vurguladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı