Büyükkılıç Keykubadiye Sarayı’ndaki kazı çalışmalarını inceledi

Büyükkılıç Keykubadiye Sarayı’ndaki kazı çalışmalarını inceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu Selçuklularının en parlak döneminde Sultan 1’inci Alaaddin Keykubad tarafından 1220’li yıllarda inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı’ndaki kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kayseri Şeker Gölü üzerinde bulunan Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı’nda yapılan kazı çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kazı alanında incelemelerde bulundu. Başkan Büyükkılıç’a inceleme esnasında Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve daire başkanları eşlik etti.                                                           

Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş’tan kazı çalışmaları hakkında bilgiler alan Başkan Büyükkılıç, Selçuklu kenti Kayseri olan Kayseri için çok önemli olan Keykubadiye Sarayı’nın gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi destekleriyle devam ettiğini belirtti.

2014’ten itibaren burada kazı çalışmaları yaptıklarını, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Şeker Fabrikası’nın çok büyük desteklerinin olduğunu anlatan Prof. Dr. Ali Baş, sorunsuz bir şekilde kazıların sürdüğünü ifade edip; kazı çalışmaları sonrası ortaya çıkan Alaaddin Keykubad’ın sarayının da olduğu alanda kapsamlı bilgiler verdi.                                                       

Kayseri’nin, Anadolu Selçuklu Devleti’nin diyarı olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç’da Keykubadiye Sarayı ile tarihe bir kez daha ışık tutacaklarını ifade ederek şunları kaydetti “Sultan 1. Alaaddin Keykubad tarafından 1220’li yıllarda inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı’ndaki kazı çalışmalarını yerinde inceleyip, Kazı Başkanımız Prof. Dr. Ali Baş’tan bilgi aldık. İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında kadim şehrimiz Kayseri, Selçuklu’nun en önemli ve güzel eserlerinden biri olan Keykubadiye Sarayı ile tarihe bir kez daha ışık tutacak”

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor