Büyükkılıç Koramaz’da hekimleri ağırladı…

Büyükkılıç Koramaz’da hekimleri ağırladı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği üyeleri ile Koramaz Vadisi’nde bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Spor Yaralanmaları Derneği - TUSYAD Kıkırdak ve Kalça Eklemi Kurulları Ortak Sempozyumu için Kayseri’ye gelen uzman hekimler ile değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi, Ağırnas bölgesinde bulunan Koramaz Kafe Restoran’da bir araya geldi.    

Eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın da eşlik ettiği etkinlikte  konuşan Başkan Büyükkılıç Kayseri’nin kadim medeniyetler şehri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu “Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapılan en önemli bölgelerden birisi de şuanda Koramaz Vadisi bölgesi olarak bilinen, Mimar Sinan’ımızın doğduğu güzel beldemizdir”

Bilimsel çalışmaların yanında tarihi dokuyu ve kültürel çalışmaları da ön plana çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Büyükkılıç, Kayseri’nin 5 üniversitesi bulunmasının yanı sıra sağlık turizminin de önemli bir merkezi olduğunun altını çizip,  şehrimizde  3 organize sanayi, 1 serbest bölge ve bin 800 civarında endüstri merkezi olduğunu, son süreçte tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafe alındığını vurgulayarak şunları kaydetti  “Kayseri’yi bu yönde de belediye olarak teşvik etmeye çalışıyoruz. Amacımız kendi kendine yeten bir şehir olmasıdır. Çok şükür iyi noktadayız. Kayseri kimseye yük olmaz, en önemli özelliklerimizden birisi de hayırseverler ile anılan bir şehir olmasıdır. Üniversitelerde, sağlık kuruluşlarında, eğitim kuruluşlarında ya da bir dini tesiste bir hayırseverin ismi yazar. Böylece şehrimiz kazanıyor, insanlık kazanıyor. Her şehrin bir anılma boyutu vardır, bizim ki de böyle anılır”                                  

Başkan Büyükkılıç sözlerini noktalarken  Kayseri’nin hoşgörülü, hayırsever, misafirperver özellikleri olan devletine, milletine bağlı olan güzel bir şehir olduğunun da altını çizdi. “Bir doktor ağabeyiniz olarak bu şehre hizmet etmekten, bu şehrin hizmetkârı olmaktan, fedakâr mesai arkadaşlarımla bizi seven, güvenen hemşehrilerimize layık olmak için gayret göstermekten keyif alıyoruz”                     

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Nuri Aktekin ‘de Kayseri’nin gelişmesinde büyük katkısı olan Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek şöyle konuştu  “Belediyecilik anlayışı ile yapılan çalışmaların Kayseri’yi çok ileri götürdüğünü gördük. Bu anlamda başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ancak şehirler bu şekilde yapılan bu işlerle bir yere geliyor, hakikaten eskiden geldiğimiz şehrin çok daha güzel yere geldiğini görmek bizi ayrıca mutlu etti. Ev sahipliğinden dolayı hem Fatih hocamıza hem de sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Kayseri’yi bu hale getirdiği için tekrar minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum”     

Etkinliğin sonunda konuklara  Koramaz Vadisi’nin tarihini anlatan ‘Osmanlı’dan Günümüze Koramaz Vadisi Tarihi’ adlı kitap hediye edilirken; etkinlik öncesi ayağı burkulan Eren Deniz isimli çocuğa programda bulunan bir uzman hekim tarafından ilk müdahale gerçekleştirildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı