Büyükkılıç: “Modern barınak yapacağız”

Büyükkılıç: “Modern barınak yapacağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde, hem kediler hem de köpekler için yeni, modern ve günün koşullarına uygun ikinci hayvan barınağının ihalesine ay sonunda çıkılacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ettiklerini ifade ederek, sokak hayvanları için yeni ve modern barınak projesini hayata geçireceklerini vurguladı.

 2021 yılında 3 bin 951 köpeğin ve bin 263 kedinin kısırlaştırıldığını, kuduz aşılarının yapıldığını, işaretlendiğini ve 826 köpek ile 783 kedinin de sahiplendirildiğini söyleyen Başkan Büyükkılıç, mevcut durum itibariyle kedi ve köpek barınağında 125 kedi ve 1000 köpeğin misafir edildiğini ve rehabilitasyon işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.                                           

Kentte sokak hayvanları başta olmak üzere tüm hayvanları, yaz-kış demeden sahipsiz bırakmadıklarını belirten Başkan Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü “Gönül belediyeciliğini hayatın her alanında uygulamaya yansıtmaya gayret gösteriyoruz. Yeni hayvan barınağı ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projelendirme çalışmalarımızı tamamladık”                                                                                                            

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan proje kapsamında, Geçici Hayvan Bakımevi yapımı ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce tahsis edilen ve onaylanan destek kapsamında, proje yapım bedelinin yüzde 40 oranında destek alınacağını ve bu kapsamda Geçici Hayvan Bakımevi ihalesinin 26 Nisan 2022 tarihinde yapılmasının planlandığını vurgulayıp;  yeni yapılacak olan barınağın, 17 bin metrekare toplam alanda faaliyete geçirileceğinin altını çizerek şunları kaydetti  “Ayrı ayrı hem kedi hem de köpekler için hayata geçirilecek yeni tesisimiz, gezdirme alanları, oyun alanları, sosyal donatılar, hayvan severler için bekleme salonu, otopark ve kısırlaştırma merkezi gibi birçok birimden oluşacak”.                                   

Büyükkılıç, ulaşımı kolaylıkla sağlanacak olan tesisin son teknoloji ve hayvan dostlarının tüm ihtiyaçlarını sağlayacak şekilde projelendirildiğini ifade etti.                        

Başkan Büyükkılıç sözlerinin sonunda  gerek sokak hayvanları gerekse belediyeler bünyesindeki hayvan barınaklarında yer alan hayvanlar için, sivil toplum kuruluşlarına ve resmi kurum ve kuruluşlara bu süreçte yapılan toplam mama yardımının 61 tona ulaştığını ifade etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor