Büyükşehir Belediyesi Kamuoyuna Duyurdu

Büyükşehir Belediyesi Kamuoyuna Duyurdu

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama yapılarak iddia edildiği gibi açık hava reklam mecralarının işletme hakkını ihaleyle alan firmaya müdahale etmesi ve yönlendirmesinin söz konusu olamayacağı vurgulanarak bu konuda çıkan haber ve yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada açık hava reklam mecralarının işletme hakkını ihaleyle alan firmaya müdahale etmesi ve yönlendirmesinin söz konusu olamayacağı vurgulanarak şöyle denildi  “Başka sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de ihaleyi alan firma ticari bir faaliyet yürütmekte olup, reklam mecralarının kiralanması ve kullandırılmasıyla ilgili iş ve işlemleri kendi organizasyonuyla gerçekleştirmektedir.

Reklam mecralarına izinsiz bir şekilde asılan ve ‘korsan’ tabir edilen pankart ya da afişlerin kaldırılması da yine kanundan kaynaklanmaktadır. İzinsiz ve bedelsiz bir şekilde bir başkasına ait alanı ‘gasp ederek’ kullanmaya çalışanlara göz yumulması düşünülemez. Daha öncede münferit şekilde yaşanan olaylarda da korsan afişlere asla müsaade edilmemiştir.

Kamuoyunda ‘Reklam mecralarına müdahale ediliyor’ şeklinde oluşturulmaya çalışılan algının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi farklı amaçlara hizmet ettiği de açıktır.

Eksik ve yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmak ve ‘Kanundan kaynaklı’ uygulamaları yok sayarak kişisel çıkar sağlamaya yönelik popülist açıklamalar yapmak kimseye yarar sağlamayacaktır. Aksine, yanılttığı her bir Kayserilinin kul hakkına girmesine yol açacaktır.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”