Büyükşehir ekipleri Karadeniz’de yaraları sarıyor

Büyükşehir ekipleri Karadeniz’de yaraları sarıyor

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 3 araç ve çeşitli ekipmanlar ile birlikte toplam 11 itfaiye personeli ile Bartın sel bölgesinde yaraları sarıyor. Gece 01.00’de bölgeye ulaşan ekipler, mahsur kalan 2 yaşlı vatandaşı kurtardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatı ile kahraman itfaiye ekipleri Batı ve Orta Karadeniz’de yoğun yağış nedeniyle yaşanan sel ve su baskınlarından dolayı oluşan hasarı gidermek ve çalışmalara katkı sağlamak adına bölgeye gitti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinden toplam 11 personel ile birlikte 3 araç, 1 motopomp, 5 çamur tipi pompa, 5 adet dalgıç pompa ve 2 adet seyyar jeneratör, Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde görev almak üzere gece 01.00’de Bartın bölgesine ulaştı.

Kayseri İtfaiyesi, gece yarısı bölgeye ulaşır ulaşmaz cansiparane bir şekilde görev yapmaya başladı.Sel bölgelerinde bulunan ekiplerle birlikte koordineli olarak kurtarma ve tahliye öncelikli çalışmalara başlayan itfaiye ekipleri, hat kurarak mahsur kalan 2 yaşlı vatandaşı da saat 03.15 itibariyle kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi’nin kahraman itfaiye ekipleri, Afet Koordinasyon Merkezi’nin yönlendirmesine göre çalışmaları yürütürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bölgede daha fazla mağduriyet yaşanmaması için her türlü desteği verdiklerini belirterek “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak yardım için Karadeniz bölgesindeyiz. Batı ve Orta Karadeniz’de yaşanan su baskınları ve taşkınlarına yönelik çalışmalara destek oluyorlar. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağduriyetinin çözümü noktasında bölgede canla başla çalışıyorlar. İtfaiye teşkilatımızın gayreti, fedakârlığı, cansiparane mücadelesi, Karadeniz bölgemizde mağduriyetler gidene kadar sürecek” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti

Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı

Şeffaf Oda'da 120. buluşma

Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti

"Tarımda iyi bir noktaya geldik"

Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı