Büyükşehir’den 15 Temmuz’a “özel” sanat sergisi

Büyükşehir’den 15 Temmuz’a “özel” sanat sergisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları KAYMEK Sanat Sergisi’nin açılış törenine katıldı.

Tarihi Kayseri Kalesi’nde gerçekleşen serginin açılış törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşhan, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, vali yardımcıları, rektörler, oda başkanları,AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın,  ve vatandaşlar katıldı.                                                 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Büyükkılıç’ın “Bu vatan, toprağın kara bağrında, Sıradağlar gibi duranlarındır” şiiri ile başladı ve  Başkan Büyükkılıç, darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçtiğini hatırlatıp şunları kaydetti  “Bir millet düşünün ki; Türkiye aşkına leke sürülmesin diye darbecilere göğsünü siper etmiş. Bir millet düşünün ki; vatan, ezan ve bayrak, millet uğruna koşar adım şehadet şerbetini içmiş. Bir millet düşünün ki, demokrasi uğruna gül bahçesine girer gibi kara toprağa girmiş. 15 Temmuz 2016’da üniforma arkasına gizlenen FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. 7 yıl geçmesine rağmen o gece ve sonrasında yaşananlar hepimizin halen ilk gün gibi hafızalarında”           

251 şehide Allah’tan rahmet dileyen Başkan Büyükkılıç, “Devlet ve millet hayatına yönelik en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 7’nci yıldönümünde 251 şehidimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyor, hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Aziz milletimiz, geçmişten bugüne türlü kahramanlıklarla, türlü zorluklarla varlığını sürdürmüş, karanlıklardan aydınlığa çıkmış, küllerinden doğmuş, mücadelesinden, azminden, kararlılığından, cesaretinden ve inancından hiçbir şey kaybetmeden dünyaya kök salmıştır” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, eğitim verdiği kurslarla ve düzenlediği sergilerle sanatı destekleyen ve sanatçının yanında yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) marifetiyle yeni bir sergiyi daha ziyarete açtıklarını ifade edip şunları kaydetti  “KAYMEK A.Ş. kursiyerlerin kişisel becerilerini geliştirme, geleneksel el sanatlarımızı gelecek kuşaklara aktarma, mesleki yeterlilikleri artırabilme, özgüven sahibi, verimli, bilgili ve donanımlı bireyler yetiştirme gayesinin yanı sıra düzenlediği seminerlerle, yarışmalarla ve sergilerle milletimizin gönüllerini manevi iklimde yeşertmeye çok şükür devam ediyor”

Vali Gökmen Çiçek ise 15 Temmuz 2016’da Kayseri’nin tek yürek olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu “Bugün milletimizin büyük bir kahramanlık gösterdiği, alçaklara karşı büyük bir direniş gösterdiği, bu direnişle de tüm dünyaya örnek olduğu 15 Temmuz’un bir önceki günü. FETÖ’cü bir grup alçak tarafından düzenlenen darbe girişimi bu milletin sinesine çarparak, çoluk çocuk, yaşlı genç, meydanlara çıkarak büyük bir direnişle bu alçak girişime engel oldular. Sadece Türkiye için milat değildi, tüm dünyaya örnek oldu. Türkiye’nin her yerinde meydanlar yüz binlerle doldu. Kayseri’de de yüz binlerce insan meydandaydı. O görüntülere baktığımızda Kayseri’nin nasıl tek yürek olduğunu, Cumhurbaşkanımızın emriyle sokakları nasıl doldurup, hainliğe fırsat vermediğini görüyoruz. O gün hiç düşünmeden dışarı çıkanlara minnet borçluyuz”                                   

Sözlerinin sonunda Kayseri’nin iki şehidi Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit’i de rahmetle anan Vali Çiçek, “Kayseri’nin iki tane pırlanta gibi vatan evladı da o gün şehadete yürüdü. Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit. İkisi de şehit oldu. Kübra ve Cennet gibi kahramanları yetiştirdiği için Kayseri’ye de teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu şehir de bundan gurur duymalı. Ayrıca ailelerine minnet duyuyoruz, kendilerine rahmet diliyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, protokol sergiyi ilgiyle gezdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı