Büyükşehir’den ‘akıllı şehir’ buluşmaları

Büyükşehir’den ‘akıllı şehir’ buluşmaları

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Erciyes Teknopark işbirliğinde gerçekleştirilen ‘2. Akıllı Şehir Buluşmaları’nda   ‘Akıllı Şehirler’in  ortak akılla hareket edilerek oluştuğunun altı çizlidi.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Erciyes Teknopark işbirliğinde Erciyes Teknopark’ta gerçekleştirilen ‘2. Akıllı Şehir Buluşmaları’na  Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Yaylagül, Erciyes Teknopark yöneticileri, üniversite öğrencileri ve çeşitli firmaların temsilcileri katıldı.                                                                             

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Yaylagül, akıllı şehircilikte en doğrusunun ortak akılla hareket etmek olduğunun altını çizerek şunları kaydetti  “Biz belediye olarak şuna inanıyoruz. Akıllı şehir, ortak akılla hareket etmekten ileri gelir. Dolayısıyla her bir buradaki kişi, bilişim dünyasında, bilişim sektöründe kendi dünyasıyla ilgili ciddi bir birikime sahip. Bu birikimleri ancak paylaşarak bir araya gelmesiyle şehrimiz adına doğru kararların verileceğine ve doğru adımların atılacağına inanıyoruz”       

Sözlerinin devamında ‘Yazılım Dünyası’ konu başlığı ile bir arada olduklarını da belirten Yaylagül şöyle konuştu “Bu etkinliğin oluşmasında katkı sunan başta Teknopark yöneticimiz olmak üzere katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sadece bugüne özel bir etkinlik değil. Pandeminin araya girmesiyle beraber biz bunu yapamamıştık. İlkini belediyemizin meclis salonunda yapmıştık ve burada olmamızın sebebi sizlere daha yakın olarak, Teknopark’ta firmalarımıza, üniversitelerimize daha yakın olarak biraz daha iletişimi kuvvetlendirmek, istişareyi artırmak. Bu amaçla ikincisini yaptığımız bu toplantının bu yıl içerisinde inşallah dördüncü, beşinci, altıncı şeklinde devam etme niyetindeyiz”                                                                                                

2. Akıllı Şehir Programında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından,  Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve kullanılmakta olan yazılımlarla ilgili sunumlar yapıldı. Akıllı Şehir uygulamaları ile ilgili söyleşilerinde yapıldığı ‘Akıllı Şehir Buluşmaları’ nın yıl içerisinde düzenlenecek yeni programlarla devam ettirilmesinin planlandığı vurgulandı.                             

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı