Büyüksimitçi: “Büyümeyi kalıcı kılmalıyız”

Büyüksimitçi: “Büyümeyi kalıcı kılmalıyız”

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Şubat ayı toplantısı video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci “Enflasyonu düşürmeye odaklanıp, büyümeye odaklanmalıyız” ifadesini kullandı.

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Şubat ayı toplantısı video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıya, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı.                                                                                                                        

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, son çeyrekte yakalanan yüzde 9’luk büyümenin oldukça iyi olduğunu, 2022 yılında da yüzde 5-6 gibi bir büyüme beklediklerini belirterek, büyüme rakamlarında emeği geçen herkese şükranlarını sundu.      

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, kovid-19 vakalarında yaşanan artışlara dikkat çekerek, tedbirlerin elden bırakılmaması yönünde çağrıda bulunup;  11’lik büyümenin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak  “Son çeyrekte yakalanan yüzde 9,1’lik büyümenin ardından 2021 yılını yüzde 11 gibi bir büyüme ile kapatmış olduk. Bu büyüme hepimize büyük moral ve motivasyon kaynağı oldu. Birçok zorluğa rağmen büyümeye üretim ve ihracattan ciddi katkı gelmesi bizleri ayrıca memnun etti. Salgının başından bu yana üst üste 6 çeyrektir büyüyen ekonomimiz, bu trendin geçici olmadığını gösteriyor. Şimdi enflasyonu düşürmeye odaklanıp, büyümeyi kalıcı ve sürdürülebilir kılmak için hep birlikte mücadele edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.                                

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin barışçıl çözümle bir an önce sonlanması gerektiğini ifade eden Büyüksimitci, “Birçok alanda işbirliğimiz olan Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin sürmesi halinde, ülkemizde enerji, turizm ve gıda başta olmak üzere birçok sektörde olumsuzluklar yaşanması muhtemeldir. Özellikle döviz kurundaki ve enerji fiyatlarındaki artış, aylık bazda yavaşlama eğilimi gösteren enflasyonu da yeniden tetikleyecektir. Rusya Ukrayna geriliminin daha büyük kaosa yol açmadan, tarafların itidalli yaklaşımıyla bir an önce barışçı çözüme kavuşmasını diliyorum” şeklinde konuştu.                                                                                

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor