Çiçek ve Büyükkılıç Şehit Doğanay’ın kabrini ziyaret etti

Çiçek ve Büyükkılıç Şehit Doğanay’ın kabrini ziyaret etti

Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Şehit Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın ailesini ve şehidin kabirlerini ziyaret edip, dua etti.

Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan,  İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Harekât Daire Başkanlığı'na FETÖ’cü hainler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın Yeşilhisar’daki ailesini ziyaret etti.                                                               

Şehidin kabrinde dua eden Başkan Büyükkılıç, şehit Doğanay’a Allah’tan rahmet, şehidin ailesine sabır dileyerek şöyle konuştu “Darbeci hainlere karşı göğsünü siper eden, demokrasinin kahramanı, 15 Temmuz şehidimiz Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın Yeşilhisar’da yaşayan kıymetli ailesini ziyaret edip, şehidimizin kabrinde dua ettik. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun”                       

Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, şehit kabirlerini ziyaret ederek, hem dua ettiler hem de karanfil bıraktılar.                                                                           

Vali Çiçek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı  “15 Temmuz’da yıllar önce alçak bir darbe girişimine ülkemiz maruz kalmıştı. O zaman milletimiz hep beraber, vatan evlatlarımız şanlı bir direniş ortaya koymuşlardır. Milletimizin bağımsızlığına vurulmak istenen kötü yol o gün vatandaşımızın set çekmesiyle beraber o alçakların emellerine ulaşmasına engel olmuştu. Çok büyük kahramanlıklar olmuştu. O gün özellikle özel harekâtta kahramanlarımız darbecilere karşı mücadele etmek için hazırlandıkları esnada çok büyük bir alçaklıkla şehit edilmişlerdi. Onlardan ikisi Kayseri gibi milletine âşık bir şehrin evlatlarıydı. Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit’ti. O kahramanlarımıza, o kahramanları yetiştiren aileye minnetlerimizi ifade etmek, onlara teşekkürlerimizi sunmak, Allah onlardan razı olsun demek için il protokolümüzle ziyaret edip minnetlerimizi ifade ettik”               

Kübra ile Cennet’in çok iyi arkadaş olduklarını da hatırlatan Çiçek sözlerini şöyle noktaladı “Beraber okumuşlardı, şehadetleri de beraber oldu. Bu millet, bu memleket için oldu. Allah onlardan razı olsun. Bu memlekette daha çok Kübra’lar, Cennet’ler çıkacak. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için Hikmet ablamızın, Harun abimizin ellerinden öpüyorum. Allah memleketimize bir daha böyle alçaklık yaşatmasın”                    

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”