Çiçek ve Büyükkılıç Teknofest gençliğiyle buluştu

Çiçek ve Büyükkılıç Teknofest gençliğiyle buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte, Abdullah Gül Üniversitesi tarafından düzenlenen söyleşide, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Vali Gökmen Çiçek ve Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ile birlikte AGÜ’de öğrenim gören gençlerle bir araya geldi.

                                                                                                             Vali Gökmen Çiçek ile birlikte öğrencilerle keyifli ve samimi bir ortamda sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç burada yaptığı konuşmasına dua ve temennilerle başlayıp şunları kaydetti “Sayın Valimle çok şükür şehrimiz adına ayrılmaz ikili mantığında haydi hep beraber Abdullah Gül Üniversitesi’ne dedik ve şuanda birlikteyiz. 2022’yi bitiriyoruz, 2023’ün sağlıklı, huzurlu, gönlünüzdekinin arzu ettiğiniz doğrultuda oluşması için dua ederek, hayırlı yıllar diliyorum”                             

Başkan Büyükkılıç sözlerinin devamında Kayseri’nin 5 üniversitesi olan güzel bir şehir olduğunu belirterek şunları kaydetti  “Bir bakıma geçmişte makarr-ı ulema diye nitelendirilen bu anlayış içerisinde 5 üniversitemizin hayata geçmiş olması, 75 bin civarında üniversite öğrencisini bağrında barındıran bir şehir olması bizleri motive etmekte, keyiflendirmekte, sevindirmekte. Bizler hep konuşarak değil de dinleyerek daha çok yol almamız gerektiğini düşünen anlayışta hareket etmeliyiz. Çünkü gençlerimizi anlamak, dinlemek, onların varsa beklentilerine tabi ki yardımcı olmak doğru olanıdır”                                                                                        

Vali Gökmen Çiçek ile birlikte Kayseri’yi daha iyi noktalara taşımak için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mizi daha iyi noktaya taşıma yönünde dayanışıyoruz. Endüstri ve ticaret merkezi olan bu güzel şehrimizi turizmin merkezi, eğitimin merkezi, sporun merkezi mantığı içerisinde de tanıtmaya özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.                                                                   

Büyükkılıç, Dünya Motosiklet Federasyonu tarafından dünyanın en prestijli yarışlarından biri olarak kabul edilen Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın İstanbul’da gerçekleşen tanıtım toplantısını hatırlatarak, Erciyes Kayak Merkezi’ni kente kazandıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’ye şükranlarını sunup şöyle konuştu  “Hatırlanacağı üzere salı günü İstanbul’da bir çalışma yaptık. İnşallah 10-11-12 Mart günlerinde gençlerimizin daha çok yoğun olarak ilgi duyacağı motor yarışları şeklinde ve sanatçılarında geldiği 3 gün sürecek olan 100 civarında ülkede canlı yayınlarla şehrimiz ve bu potansiyelimizin naklen sunulacağı dolayısıyla şehrimizin de gündeme oturacağı bir çalışmaydı. Ulusal basında oldukça yer buldu inşallah uluslararası bağlamda da yer bulacağına inanıyoruz.”                     

Konuşmasında birlik, beraberlik mesajları da veren Başkan Büyükkılıç, gençlerin yanında olduklarını vurgulayarak “Biriz, beraberiz hep beraber Kayseri’yiz. Hep beraber gençlerin yanındayız. Bunun bir bereket olduğuna inanıyoruz. Kayseri büyükşehirlerin konforunu sunan büyükşehirlerin sıkıntısını en az yaşattığına inandığım bir şehir. Yatırımda 30 büyükşehir içerisinde birinci sıraya oturan bir şehir” değerlendirmesinde  bulundu.

Vali Gökmen Çiçek’de konuşmasında şu bilgileri paylaştı  “Mustafa Varank bakanımız geldiğinde biz sizlerle bir araya geleceğiz diye söz vermiştik. Teknofest montların da geldiğini görüyorum, huzurlarınızdayız. Abdullah Gül Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye çapında yaptığı dereceleri akademisyenlerin aldığı ödüllerin hatırı sayılır yer tuttuğunu biliyoruz” 

Vali Çiçek ile Başkan Büyükkılıç, soru cevap şeklinde öğrencilerle sohbet havasında bir söyleşi gerçekleştirerek, gençlerin talep ve önerilerini de dinlediler.                 

Öğrenciler, Başkan Büyükkılıç’a gençlere yönelik yaptığı anlamlı ve önemli hizmetlerden dolayı şükranlarını sundular.                                                                             

Söyleşide gençler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Kayseri ziyaretlerinde söz verip, gönderdiği Teknofest montları giydi.                                 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor