Çiftçiler, Kayseri Şeker´in

Çiftçiler, Kayseri Şeker´in

Sözleşmeli Tarım Alanını Genişletmesini İstiyor ...

Kayseri Pancar Kooperatifinin 64. Olağan Genel Kurulu sonrasında, göreve yeniden seçilen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Hüseyin Akay´a Kayseri Merkez Bölge Kızık Köyü çiftçileri tebrik ziyaretinde bulundular.
Ziyaret esnasında çiftçiler, Kayseri Şeker´in Bölge çiftçisi üzerinde oluşturduğu ve her geçen gün artan güven ortamından duyulan memnuniyeti dile getirerek Başkan Akay´dan Kayseri Şeker´in şeker pancarı dışındaki ürünlerde de sözleşmeli tarım alanını genişletmesini istediler.
Kızık Köyü çiftçileri adına söz alan Muhtar Cengiz Akay; "Kayseri Pancar Kooperatifinin Genel Kurulu sonrasında, göreve yeniden seçilen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Yönetim Kurulunu tebrik ediyoruz. Köyümüzde şeker pancarı tarımı çok az miktarda yapılmakta ancak şimdi talep arttı.Kızık Köyü çiftçileri olarak Başkanımızı seviyoruz arkasında duruyoruz her zaman da başkanımızın arkasından gelmeye de devam edeceğiz. Önceleri Sarımsaklı ovamızda Şeker Pancarı tarımına ilgi çoktu şimdi de gençlerden eğilim var ama kota yok. Kota olsa Sarımsaklı ovasında çok güzel pancar yetişir.Bizler Başkanımız şeker pancarı dışındaki ürünlerde de sözleşmeli tarım yapmakta olduğunu biliyoruz.Bu ürün çeşitliliğinin artırılarak ayçiçeği gibi ürünlerde de sözleşmeli tarım yapılmasını isteriz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay;, "Kayseri merkez Bölgesi Kızık Köyü çiftçilerimiz, Kayseri Şeker fabrikasının kuruluşunda ilk katkıyı sağlayan merkez çiftçileridir. Geçmişte bazı şartlardan dolayı biraz pancardan uzak kalmışlar. Bundan dolayı kotalarını kaybetmişler fakat pancara ilgi duyuyorlar.
Ancak, Kayseri Şeker Fabrikası Devletten kota alırsa çiftçisine kota verebilir. Bu konuda bazı eksiklikler var bunları gidermenin yanında biz çiftçi pancar eksin ya da ekmesin bizim çiftçimiz anlayışı içerisinde olup,onların bütün tarımsal faaliyetlerine katkı sağlamak yardımcı olmak amacındayız. Bu çerçevede sözleşmeli tarımı geliştirmek istiyoruz. Şeker pancarı dışında ay çekirdeği konusunda inşallah sözleşmeli üretim yapacağız onun dışında bakliyat konusunda üretim yapmak isteyen çiftçilerimize sözleşmeli üretim yapmak gibi düşüncelerimiz var.
Kayseri merkez çiftçisinin en önemli sorunu sulama sorunu ile ilgili öncelikle bu sorunun hallolması lazım. Bu konuda bazı yatırımlara ihtiyaç var biz tabi onların üretim faaliyetleri yanında sulama konusunda gereken girişimlerde bulunacağız. Çiftçi, üreterek zor şartlarda geçimini sağlamaktadır.Bizler de çiftçilerimizin işlerini ne kadar kolaylaştırırsak görevimizi o kadar iyi yapmış oluruz. Allah işimizi kolay getirsin. Çiftçimizin de sorumluluğunu taşıyor olmak bizim için kolay değil. Cenabı Allah bunu taşımakta bize yardım etsin" ifadesinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları