ÇİFTE BAKAN,

ÇİFTE  BAKAN,

749 MİLYONLUK 6 TESİSİN TEMELİNİ ATACAK ?

Orman ve Su işleri  Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki  Pazar günü  Kayseri´ye gelerek   749 milyon tl yatırım bedelli 6 tesisin temelini atacak?

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 20 Ağustos Pazar günü Devlet Su İşleri  Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü  ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri´de inşa edilecek 749 milyon lira yatırım bedelli 6 adet tesisin temelini atacaklar.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.  Eroğlu ayrıca programı çerçevesinde Kayseri´ye yapılması planlanan 62 milyon TL yatırım bedeline sahip 11 müjdeyi açıklayacak.

Çifte  Bakan  20 Ağustos Pazar günü saat 17.00´da Meydan Parkı İçi´nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Bünyan-Sarıoğlan Sulaması, Bünyan Elbaşı-Karadayı Sulaması, Pınarbaşı -Panlı Barajı ile Kocasinan Yamula Barajı Ebiç Terfi Sulaması´nın temelini atacaklar.

İki bakan aynı merasimde Aladağlar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Gözlem Kulesi, Aladağlar Milli Parkı Bozçayır Mevkii Kamp Alanı alt yapı çalışmaları ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacaklar.

Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Eroğlu, Kayseri´de düzenlenecek merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 5 aileye gelir getirici tür, 8 aileye Orköy sertifikası ile 4 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verecek. Ayrıca badem ve ceviz fidan türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 281 bin 380 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 8 milyon 600 bin metreküp su depolanacak. Ormancılık projeleri ile de Kayseri´de ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek. Ayrıca yangınlarla daha etkin mücadele edilmesi sağlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 23 Temmuz 2014 ve 27 Ağustos 2016 tarihlerinde Kayseri´ye verdiği 436 milyon TL´lik 45 müjdeye ilave olarak 62 milyon TL yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Kayserililere toplam 498 milyon TL´lik 56 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, yol yapımı, üstyapı çalışmaları ile 5 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun  kurulumu yer alıyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor