Çolakbayrakdar: “Konkasör tesisimizle ortalığın tozunu attıracağız”

Çolakbayrakdar: “Konkasör tesisimizle ortalığın tozunu attıracağız”

Kocasinan Belediyesi tarafından Dünya standartlarına uygun, çevreye duyarlı ve yüzde yüz yerli üretim olan 200 bin metrekare alana sahip, Kayseri’de tek Türkiye’ye örnek olacak olan Konkasör Tesisi, üretime başlarken Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar “Kamuda tek olan konkasör tesisimizle tabiri caizse ortalığın tozunu attıracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Asfalt için gerekli olan tüm malzemelerin üretileceği Gürpınar’daki Konkasör Tesisi’ni kontrol eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yetkililerden bilgiler aldı. 

Kocasinan’da tarihi bir gün yaşandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar şu bilgileri paylaştı “‘Kendi Kendine Yeten Bir Belediye’ olarak asfalt için gerekli olan tüm malzemeleri, tesisimizle tamamen kendimiz üretmiş olacağız. Bundan dolayı gururlu ve mutluyuz. Yaklaşık 50 gün önce kurulumuna başladığımız Gürpınar’daki agrega üretim tesisimizi, nihayete erdirdik ve deneme üretimine başladık. ‘Bismillah’ deyip, ilk üretime başladığımız tesisimiz, ilçemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun. 10-15 gün deneme sürecinden sonra seri üretime başlayacağız. Kocasinan’ımızın yolları için gerekli olan her türlü altyapı malzemesini (elek altı, agrega ve toz grubu) belediyemize ait kendi tesisimizde üretime başlayacağız. Hem agrega üretimi hem de Erkilet Bülbülpınar’daki asfalt plentimizle asfalt için gereken malzemeyi kendimiz üretmiş olacağız. ‘Kendi Kendine Yeten bir Belediye’ olarak asfalt üretimini tamamen kendimiz üretmiş olacağız. Bundan dolayı gururlu ve mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”                         

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini noktalarken  “Vatandaşımızın hizmet kalitesini doğrudan etkileyen tesis, daha kaliteli, daha az maliyetli ve daha uzun ömürlü agrega üretimi sağlayacak. Hedefimiz,  Kocasinan’ı her yönüyle daha ileriye taşıyarak, en güzel hizmetleri vatandaşımızın hizmetine sunmaktır” değerlendirmesinde  bulundu.                                               

Konuşmanın ardından Başkan Çolakbayrakdar, büyük bir ustalıkla kepçe kullanıp, agrega üretimi için taşları kırıcı ile kırarken;  Kocaeli’den konkasör tesisinin parçalarını 26 tır ile getiren Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 50 gün içerisinde tek tek parçaların birleştirildiği Gürpınar’daki tesiste deneme üretimine geçildi. Kocasinan’ın rezerv olarak en az 20 yıllık yol yatırım ihtiyacını karşılayacak olan Konkasör tesisi, saatte 250 tonluk kapasiteyle daha hızlı, daha ekonomik ve daha kaliteli üretim imkânı sunacak. Dünya standartlarında kaliteli asfalt üretimi için her gün numune alıp, kendi laboratuvarda analiz eden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulum aşamasındaki konkasör ile teknik yönden kaliteli asfalt üretimi için gerekli kaliteli kalker sınıfı agrega ile yol yapımı için gerekli olan alttemel, temel ve çeşitli ebatlarda asfalt mıcırı üretimi gerçekleştirecek.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”