DEVELİ´DE 15 TEMMUZ DESTANI HEYECANLA ANILDI

DEVELİ´DE 15 TEMMUZ DESTANI HEYECANLA ANILDI

Hain terör örgütü FETÖ/PDY´nin 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin istiklaline ve istikbaline yönelik kalkıştığı darbenin Çanakkale Ruhuyla geri püskürtülmesinin üçüncü sene-i devriyesi tüm yurtta olduğu gibi Develi Cumhuriyet Meydanında da aynı ruh ve hey

?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? olarak ilan edilen ve aziz Türk Milletinin son destanı olan 15 Temmuz; İlçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatansever Develi halkının katılımıyla heyecan ve coşkuyla anıldı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program daha sonra İlçemiz İmam Hatiplerinden İsmail İğde ve Mehmet Arslan´ın Kuranı Kerim ve kaside okumalarıyla devam etti. Kuran tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak´ın şehitlerimiz için ettiği duaya tüm Develililer âmin dedi. Böylesine anlamlı programı Develililerle buluşturan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar 15 Temmuz gecesinde ülkemizde ve Develi´de yaşanan gelişmeleri bir kez daha hatırlattıktan sonra ?Türk Milleti olarak bizlerin en karakteristik özelliği vatanımız söz konusu olduğunda canımızı seve seve vatanımız ve tüm mukaddesatımız uğruna feda etmektir. Bu Çanakkale ruhunu tekrar şahlandıran 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bu vatan için şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum? dedi. Başkan Cabbar´ın konuşmasının ardından söz alan Develi Kaymakamı Murat Duru ise 15 Temmuz´un Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek ?15 Temmuz´ların bir daha yaşanmaması için yavrularımızı iman ve çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirmek zorundayız ki hiçbir istismarcının eline koz verilmiş olmasın. Rabbim bu birliğimizi daim eylesin? dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Dev Ali Anadolu Lisesi´nden Handan Nagihan Güçlü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan 15 Temmuz Kitabında kendi yazmış olduğu ?Ve Kuşlar Filleri Yener? isimli kompoziyonu, Selçuk Maslak Ortaokulundan Gülpembe Şık 15 Temmuz şiirini ve hemşerimiz Yunus Yurdakul da kendi yazmış olduğu ?Unutursam Kanım Kurusun? şiirini okudu. Programın son kısmında ise Develi´nin güçlü sesi hemşerimiz Ozan Yusuf Alper Güllü sahne aldı. Sazıyla ve söylediği kahramanlık türkülerini seslendiren Ozan Güllü´ye Develililerde eşlik etti. Develililerin büyük beğenisini kazan program hain darbe teşebbüsünün milletimiz tarafından bertaraf edilmesinin en büyük sembollerinden olan salanın yine aynı saatte 00:13´de okunmasıyla sona erdi.

Prrogramın sonunda Develi Belediyesi vatan sevdalısı Develililere çorba, Ziraat Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odası tarafından lokma, Şoförler Odası tarafından su, İlim Yayma Cemiyeti Develi Şubesi tarafından su ve lokum, İHH Develi Temsilciliği tarafından lokum ve Cevizli Gross tarafından da kek ikramında bulundu. Ayrıca Develi Belediyesinin açmış olduğu stantta 15 Temmuz Hatıra Defterine programa gelen Develililer anılarını ve duygularını paylaşarak tarihe not düştüler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”