DEVELİ´DE HOCA AHMET YESEVİ ANLATILDI

DEVELİ´DE HOCA AHMET YESEVİ ANLATILDI

Develi Kaymakamlığı ile Develi Belediyesinin katkılarıyla ve ilçe sakinlerinin de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Yıldız ?Türk Dü

Develi Kaymakamlığı ile  Develi Belediyesinin katkılarıyla ve ilçe sakinlerinin de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Yıldız ?Türk Dünyası´ ve ?Hoca Ahmet Yesevi´ ile ilgili bilgiler verdi? 

Mustafa Aksu Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen söyleşi programı  saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?İki hafta öncesinde bu salonda Develi-Aşık Seyrani ve Türk Kültürü Kongremizin ikincisini düzenlemiştik. Özellikle gençlerimize tarihini ve kültürler mirasını daha iyi tanıyıp anlamalarını sağlayacak böylesi programları çok önemsiyoruz. İnşallah bugün kıymetli hocam bizlere çok önemli bilgiler verecek. Anlatacağı bilgiler ışığında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Davetimize icap eden kıymetli Musa Yıldız Hocama ve salonumuzu dolduran siz kıymetli öğrencilerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum? değerlendirmesinde bulundu?

Büyük bir umman olan Türk Kültürünün en önemli isimlerinden olan Hoca Ahmet Yesevi´nin Develi´de anlatılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Develi Kaymakamı Murat Duru ?Kendisinden sonra gelmiş bütün mutasavvıf ve düşünürleri etkileyen Hoca Ahmet Yesevi, Anadolu´muzun gönül fethini yapmış en büyük pirdir. Böylesi gönül kahramanlarımızı bizlere tanıtan Musa Hocama teşekkür ediyor Allah´tan böylesi hocalarımızın sayılarını artırmasını niyaz ediyorum? şeklinde konuştu?

Protokol konuşmalarının ardından Hoca Ahmet Yesevi´nin hikmet dolu şiirleriyle sözlerine başlayan Yıldız ?Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşı Veli gibi büyük İslam mutasavvıflarına el vermiş, onları yetiştirmiş Hoca Ahmet Yesevi bir konferansa sığmayacak kadar bereketli bir ömür yaşamıştır. Yetiştirdiği 99 bin öğrenciyle Anadolu´nun manevi fethini gerçekleştiren ve ilim yolunda bütün bir ömrünü feda eden Ahmet Yesevi bizim en büyük kahramanlarımızdandır? ifadesini kullandı?

Slaytlar eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Musa Yıldız´ın Hoca Ahmet Yesevi´nin yetiştiği ortamı ve ilim yolunda kat ettiği mertebeleri anlatması salondakiler tarafından dikkatle dinlendi. Konuşmasının sonunda Türkiye Kazakistan işbirliğiyle kurulan Ahmet Yesevi Üniversitesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yıldız daha sonra Cabbar Başkanı makamında ziyaret ederek Hoca Ahmet Yesevi´nin türbesinin maketini hediye etti. Develi üzerine yapılmış çalışmaların olduğu kitapları hediye eden Cabbar Başkan da teşriflerinden dolayı Prof. Dr. Musa Yıldız´a şükranlarını sundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”