DEVELİ´DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

DEVELİ´DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Develi Belediyesi ile Develi Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Develililerin ilgisi yoğun oldu.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program daha sonra Meteris Cami İmamı İsmail İğde´nin Kuranı Kerim tilavetiyle devam etti. Develi Müftüsü Zekeriya Koçak´ın açılış konuşmasını yaptığı programda Koçak, Kutlu Doğum Haftasında Hz Peygamberin anılması değil de anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Daha sonra söz alan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise Kutlu Doğum´un mahiyetine dair konuşmasında ?Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrifleriyle cahiliyenin bütün karanlıklarından nura çıkılmış, her türlü kötülük ve ahlaksızlığın 23 yıllık kısacık nübüvvet hayatında kökü kazınmıştır? diyerek O´nun (sav) yaşantısını tatbik etmenin en büyük gaye edinilmesi gerektiğini vurguladı. Develi Müftülüğü İlahi Grubunun ilahileriyle devam eden programda daha sonra Marmara İlahiyat Fakültesinde hocalık yapan hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Erdoğan ?güven? konulu bir sunum gerçekleştirdi. Şu an içinde bulunulan güvensizlik durumunun bir musibet olduğunu belirten ve çokça örneklerle sunumunu destekleyen Erdoğan, güvenilir bir insan olmak için ise vahye ve sünnete uymanın mutlak olduğunu belirtti. Memleketine gelmekten dolayı büyük bahtiyarlık yaşadığını belirten Prof. Erdoğan, davetlerinden dolayı Başkan Cabbar´a ve İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak´a teşekkürlerini iletti.
Programın sonunda dini bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni yapıldı. İlçe protokolünün öğrencilere hediyelerini vermesinin ardından Başkan Cabbar ve Müftü Koçak da davete icabet etmelerinden dolayı hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Erdoğan´a teşekkür plaketi takdim etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor