Develi’ye 35 kilometrelik modern ve konforlu yol

Develi’ye 35 kilometrelik modern ve konforlu yol

Büyükşehir Belediyesi kırsal mahalle yollarının konforlu bir hale getirilmesi çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın memleketi Şıhlı Mahallesi’nin de içinde yer aldığı grup yollarını 35 kilometrelik asfalt yol ile konforlu ve güvenli ulaşıma kavuşturdu. 

Kent merkezi ve ilçelerde yerel yönetim hizmetlerini etkin ve en verimli şekilde vatandaşlara ulaştırmaya özen gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği kırsal mahalleler Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla konforlu ve güvenli yollara kavuşuyor. Bu kapsamda Develi İlçesi, Şıhlı Mahallesi’nin de aralarında bulunduğu kırsal mahalle yolları konforlu ulaşım için asfaltlandı. 

Develi ilçesi kırsal mahalleleri ziyaretlerinde Vali Çiçek ile birlikte ata toprağı Şıhlı Mahallesi’ni de ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, hemşehrileri tarafından sevgi ve ilgiyle kucaklandı. Mahalle kıraathanesinde vatandaşlar ile sohbet eden Büyükkılıç’a mahalleli 35 kilometrelik yol çalışması ve diğer hizmetleri için şükranlarını sunup “Şeref duyuyoruz, gurur duyuyoruz Sayın Başkanım sizlerle” ifadesini kullandılar.                                                                                                           

Mahalle kıraathanesinde konuşan Başkan Büyükkılıç, 35 kilometrelik konforlu yolun çocukluk hayali olduğunu anlatarak şöyle konuştu “Çocukluğumdan beri hayalim olan, yollarda kaldığımız, kamyonlarla, kış şartlarında tatil döneminde, Ayşepınar bölgesi dâhil, o bölgede arabalarımızın çökmesi sonucu bizlerin yaya olarak köyümüze geldiğimizi günleri hiç unutmadık”                                                                               

Çocukluk yıllarındaki anılarını da paylaşan Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü “Bir gün kan şekerim düşmüştü, bugün doktor olarak onu öyle yorumluyorum. Kış şartlarında yine araba yolda kalmış, sırtımızda çanta içerisinde kitap dolu, okuyup âlim olacağız ya. Yolda kaldık, elimizden tutarak, sürükleyerek o yeri zor çıktık. Hemen köyün girişinde rahmetli Halil amcamın, Senem teyzemin evinin önüne geldiğimizde bana yarım bardak pekmez içirdiler, gözümün önü çıra gibi açıldı. O zaman benim içimde bir ukde kaldı. Burası daha sonra belediye oldu. Başkanlarımızdan rahmetli olanları Allah’tan rahmetle anıyorum, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Şartları gereği hizmet ettiler, imkânlarını seferber etmeye çalıştılar. Ben il başkanı olduğum dönemde yine bir siyasi çalışmaya geldiğimizde, köyümüzden dönerken kendi şahsi arabam da fena değildi, çukura düştüm, iki tekerim birden kesildi, acı bir hatıra işte. Stepnede bir teker var, onu taktık, ikinciyi bulamadık. Ayşepınar bölgesindeyiz, her taraf sinek, gecenin 11’i, yaz günü, arkadaşlar gecenin bir vakti lastik getirdiler, onu da taktık, Kayseri’ye döndük. Ne zaman bu bölgeye gelsem, içimizde bir ukdeydi, bu grup yolları diye nitelendirdiğimiz köylerimizin hep mağdur olduğunu bilirdim. Ekibimize bu konuyu paylaştığımızda, buradan başladılar.”                                                                           

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”