DSİ’DEN, KAYSERİ'YE 9 BARAJ, 4 GÖLET

DSİ’DEN, KAYSERİ

DSİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR SU YÖNETİMİ ANLAYIŞIYLA SUYUN HER DAMLASINA SAHİP ÇIKIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Kayseri’ye yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında ilimize son 18 yılda 9 baraj ve 4 gölet kazandırıldığı bildirildi.

Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmakta…

Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Kayseri ilinde inşa edilen 48 sulama tesisi ile 368 Bin 945 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür YILDIZ, “Böylece Kayseri topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 213 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. Kayseri’miz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 6 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 6 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 506 Bin 640 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 338 Milyon 803 Bin 930 TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Kayseri zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

İç Anadolu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Kayseri’mizde ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 134 adet Tesis ile 3 Milyar 592 Milyon 795 Bin 214 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, “ İnşaatı Devam Eden 2 Baraj ile 9 Bin 015 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır. Diğer taraftan Kayserili vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Kayseri’nin su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 2 barajın yapım çalışmalarının devam etektedir “ifadesini kullandı.

Genel Müdürü Yıldız sözlerini noktalarken “Kayseri ilinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 53 adet taşkın koruma tesisi ile 49 yerleşim yeri ve 10 Bin 270 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”